Dit zijn de 'eetiquette' in verschillende landen.
Volledig scherm
Dit zijn de 'eetiquette' in verschillende landen. © Shutterstock

Waarom je beter niet je duim opsteekt naar de chef in Iran of liever wacht met brood eten in Frankrijk: dit zijn de ‘eetiquette' in verschillende landen

Of je nu in Barcelona of Brugge rondstruint: je ziet overal dezelfde foodketens en iedereen haalt sushi af of waagt zichzelf aan een receptje van Ottolenghi. De wereld lijkt één groot dorp, waar dezelfde (eet)gewoontes gelden. Maar niets is minder waar: elke land houdt er zijn eigen ‘eetiquette’ op na. Onze culinair journaliste zet op een rijtje waarom je beter niét je duim opsteekt naar de chef in Iran en andere belangrijke eetgewoontes waar je graag van op de hoogte bent.

 1. Krijg tot 50 procent van je verbouwfacturen terugbetaald via de nieuwe Mijn VerbouwPremie
  Livios

  Krijg tot 50 procent van je verbouwfac­tu­ren terugbe­taald via de nieuwe Mijn VerbouwPre­mie

  Vanaf 1 oktober 2022 kan je de Mijn VerbouwPremie aanvragen. Die nieuwe premie omvat verschillende oudere premies voor renovaties en energiebesparende ingrepen. Voor welke werken kan je de nieuwe Mijn VerbouwPremie precies aanvragen? Hoeveel krijg je terugbetaald? En hoe werkt het systeem precies? Bouwsite Livios.be zocht het uit. Energetisch renoveren blijft immers dé manier om je energieprijzen zoveel mogelijk te beperken.
 2. Budget voor sigaretten beleggen in plaats van oproken? Dat levert je na 30 jaar ruim 100.000 euro op
  Spaargids.be

  Budget voor sigaretten beleggen in plaats van oproken? Dat levert je na 30 jaar ruim 100.000 euro op

  Stoppen met roken biedt niet alleen voordelen voor je gezondheid, het is ook een opsteker voor je portemonnee. Je bespaart op de kostprijs van sigaretten en behaalt met je niet-uitgegeven centen mogelijk een mooi beleggings- en spaarrendement. Bovendien dwing je bij de bank een goedkopere schuldsaldoverzekering af. Spaargids.be rekent uit hoeveel geld stoppen met roken je precies kan opleveren.