Waarom hebben we minder honger bij warm weer? En kan het dan kwaad om een maaltijd over te slaan?
Volledig scherm
Waarom hebben we minder honger bij warm weer? En kan het dan kwaad om een maaltijd over te slaan? © Shutterstock / Gregory Van Gansen

Waarom hebben we minder honger bij warm weer?

De temperaturen blijven hoog en wie minder honger heeft door dat warme weer is niet alleen. Op een warme zomerdag hebben we meestal zin in snelle, frisse en vooral lichte gerechten, en soms zelfs in niets. Maar hoe komt dat? En kan het kwaad als je op zo’n hete dag eens een maaltijd overslaat? Diëtiste Sanne Mouha en wetenschapsexpert Martijn Peters geven antwoord.

 1. HLN Eten gaat op zoek naar de lekkerste biefstuk-friet van Vlaanderen met ‘De Steak van Stijn’: “Bleu chaud gebakken vind ik absoluut de top”

  HLN Eten gaat op zoek naar de lekkerste bief­stuk-friet van Vlaanderen met ‘De Steak van Stijn’: “Bleu chaud gebakken vind ik absoluut de top”

  Een krokante korst, liefst onder 36 euro en met in ossenwit gebakken frietjes: zo eet arbeidseconoom Stijn Baert zijn steak-friet het liefst. Waar hij die bij voorkeur bestelt, lees je vanaf deze maand niét meer op zijn Instagram-account, wel bij HLN Eten. Als HLN-foodie zet Stijn de queeste naar de perfecte steak-friet verder via een handige restokaart, waarin je alle adressen en recensies van de biefstuk kan raadplegen voor je zelf ergens reserveert. Waar zal hij op letten?
 2. Niet alle croissants opgekregen tijdens het ontbijt? Zo warm je ze de dag erna op voor een even lekkere smaak

  Niet alle croissants opgekregen tijdens het ontbijt? Zo warm je ze de dag erna op voor een even lekkere smaak

  Weekend: dat betekent tijd voor croissants van de bakker. Alleen zijn onze ogen soms groter dan onze buik, waardoor we er te veel bestellen. Vers zijn ze op hun best, want de dag erna vallen ze meestal veel droger uit. In het kader van de week van de voedselverspilling, is het interessant om eens te kijken hoe we die croissants nog langer vers kunnen houden. Hoelang kan je ze bewaren nadat je ze kocht? En hoe warm je ze op voor een even lekkere smaak?
 3. "Amper 1 of 2 glazen alcohol zorgen voor een gefragmenteerde slaap": slaapexpert legt uit welke voeding je nachtrust verbetert
  PREMIUM

  "Amper 1 of 2 glazen alcohol zorgen voor een gefragmen­teer­de slaap": slaapex­pert legt uit welke voeding je nachtrust verbetert

  Krijg je ’s ochtends amper je ogen open en ben je doorheen de dag olympisch kampioen geeuwen? Slaapexpert Johan Verbraecken duidt of een tas warme melk of een slaapmutsje voor het slapengaan écht helpt of niet en zet op een rijtje welke andere voeding de nachtrust bevordert. “Tyramine, een stof die in oude kaas en rood vlees zit, houdt je langer wakker.”