Waar eet Petra De Sutter
Volledig scherm
PREMIUM
Waar eet Petra De Sutter © Les brasserie Georges / Hatim Kaghat

Waar eet... minister Petra De Sutter? “De chocomousse van hier doet me echt watertanden”

“Voor mij hoort een lekkere hap zeker bij genieten van het leven", vertelt minister van Overheidsbedrijven Petra De Sutter (58). “Tijd hebben om te tafelen en bijpraten met de mensen die ik graag zie: dat is voor mij pure luxe! Al moet het restaurant in kwestie zelf niet per se luxueus zijn.” De politica schuift het liefst aan één van deze 7 tafels in Oudenaarde, Brakel, Ukkel en Elsene, Straatsburg of Parijs aan.

 1. Sportdiëtiste deelt 3 voedingsschema’s voor élk type sporter, van beginner tot gevorderde: “Voeding afstemmen helpt altijd”
  PREMIUM

  Sportdië­tis­te deelt 3 voedingsschema’s voor élk type sporter, van beginner tot gevorderde: “Voeding afstemmen helpt altijd”

  Staat binnenkort de Antwerpse 10 miles op je planning of wil je gewoon werken aan je conditie in de fitness? “Wat je eet, maakt een groot verschil”, zegt sportvoedingsexperte Stephanie Scheirlynck. Ze deelt tips die ze anders aan haar cliënten geeft, stelt drie nuttige voedingsschema’s op én geeft drie recepten voor elk type sporter op elk niveau.
 2. Zo koken Kathleen (38) en Georges (39) met een beperkt eetbudget: “Deze truc bespaart ons moeite, tijd én geld”
  PREMIUM

  Zo koken Kathleen (38) en Georges (39) met een beperkt eetbudget: “Deze truc bespaart ons moeite, tijd én geld”

  Kathleen (38) en Georges (39) hebben twee kinderen Lloyd (6) en Hope (3) en winkelen zeer bewust in de supermarkt, gericht op promoties. “Ook restaurants beperken we tot maximaal een keer maand”, verklappen ze. In het weekmenu houden ze rekening met wat de kinderen graag lusten én met de favoriete Afrikaanse gerechten van Georges. Hoe besparen zij op hun eetbudget terwijl ze ook rekening houden met ieders eetvoorkeuren?
 1. Het invoeren van een wachtwoord maakt je netwerk kwetsbaarder: waarom de klassieke kabel nog steeds de moeite waard is
  Mijntelco

  Het invoeren van een wachtwoord maakt je netwerk kwetsbaar­der: waarom de klassieke kabel nog steeds de moeite waard is

  Elke woning heeft tegenwoordig een eigen draadloos wifinetwerk, waarmee de meeste apparaten verbonden zijn. Logisch ook, want het scheelt heel wat gedoe met kabels, waardoor je met je apparaat kan gaan en staan waar je wil. Maar dat hoeft niet noodzakelijk met élk apparaat mogelijk te zijn. Bovendien biedt een verbinding via de klassieke ethernetkabel ook enkele voordelen. Mijntelco.be overloopt ze.
 2. Hoe krijg je houten lepels uit de keuken snel proper? Bio-ingenieur waarschuwt voor TikTok-hack

  Hoe krijg je houten lepels uit de keuken snel proper? Bio-ingenieur waarschuwt voor Tik­Tok-hack

  Een houten lepel proper krijgen als je ermee door tomatensaus of kurkuma hebt geroerd: niet zo evident. Op sociale media circuleren video’s met een snel en efficiënt schoonmaaktrucje, maar is deze keukenhack écht een goed idee of niet? En het doet nog een andere vraag onstaan: hoe hygiënisch zijn die houten lepels eigenlijk als je ze zo moeilijk proper krijgt? Bio-ingenieur Bruno De Meulenaer (UGent) legt uit hoe je het best (niet) aanpakt.