PREMIUM
“Voor wie zich vaak overeet, heb ik een eenvoudige tip”: endocrinoloog geeft advies om met honger om te gaan
“Als ik maar niet zo vaak honger zou hebben, zou ik de kilo’s wel snel kwijtraken”. Misschien heb jij dat ook al weleens gedacht. Maar volgens endocrinoloog Bart Van der Schueren (UZ Leuven), kan dat hongergevoel je net helpen om regelmatig en evenwichtig te eten, àls je er goed mee omgaat. “Suiker werkt heel goed bij een acuut hongergevoel, maar na een eerste piek van energie komt de honger dubbel zo fel terug.”
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
“Broden die op een correcte manier gemaakt worden, zijn wel degelijk voedzaam”: bakker én diëtiste scheiden 9 feiten van fabels over brood
Waar de ene brood genadeloos schrapt uit het menu, zweert de andere bij zijn dagelijkse sneden. Maakt dat brood ons echt dikker? Is wit brood zoveel gezonder dan bruin brood? En hoe weerspiegelt dat zich in het bakkersaanbod? Ter gelegenheid van brooddag scheiden bakker Toon De Klerck en diëtiste Sanne Mouha samen de feiten van de fabels. “Donker brood is vaak gewoon wit brood in vermomming.” -
HLN Shop
Slaap je beter met een verzwarend deken? Kinesist geeft advies: “Het werkt als een knuffel voor een pasgeborene”
Slaap je slecht door stress, angstgevoelens of andere medische klachten? Dan biedt een verzwarend deken misschien wel verlichting. Dit bijzondere item claimt je een betere nachtrust te bezorgen én je gezondheid een boost te geven. Maar kan een ander deken jouw welzijn écht bevorderen? Hoe gaat dat in zijn werk? En heeft iedereen er baat bij? HLN Shop vroeg raad aan Laurens Habers, sportkinesist en medevennoot van Praktijk Corpus in Antwerpen. -
Als je naar de frituur gaat kies je beter niet deze snack
Een gezonde optie ga je bij de snackbar waarschijnlijk niet vinden, maar dat betekent niet dat de menukaart geen onderscheid kent. Wat zijn nu juist de betere en minst gezonde snacks uit de frituur? -
-
Jobat
Werken als interim: krijg je dan een hoger loon? En met welke voordelen en nadelen moet je rekening houden?
De vacaturegraad van interimjobs blijft een pak hoger dan die van vaste banen. Er zijn in ons land dan ook voortdurend tienduizenden vacatures voor jobs als uitzendkracht. Dat blijkt uit recente cijfers van Statbel. Waar vind je de meeste vacatures op interimbasis? Verdien je als uitzendkracht meer dan als vaste medewerker? En wat zijn de voor- en nadelen van zo’n tewerkstelling als interim? Jobat.be zet het voor je op een rij. -
Exclusief: al het smakelijke nieuws van HLN Eten elke week in je mailbox
HLN Eten bundelt alle nieuwtjes uit foodie-land op één pagina. Wil je graag als eerste op de hoogte blijven van al dat lekkers? Schrijf je dan hieronder in voor de nieuwsbrief waarin al het smakelijke nieuws verzameld staat. -
Van tagliatelle met zalm tot noedels met crispy kip: 5 recepten die je volgende week uit de nood helpen tijdens het koken
Heb je jezelf voorgenomen om dit jaar vaker zelf te koken, maar is je inspiratie niet altijd wat het moet zijn? HLN-chefs Sandra Bekkari, Piet Huysentruyt en Jelle Beeckman presenteren naar goede gewoonte vijf heerlijke recepten om uit te kiezen. Van een veggie groentegratin tot balletjes met noorderkrieken: voor iedere eter wat wils. Smakelijk! -
PREMIUM
Welke soort yoghurt is de meest gezonde keuze? Diëtiste Sanne Mouha licht toe: “Volle yoghurt goede optie als je wil bijkomen”
Het yoghurtaanbod in de supermarkt kan vandaag al eens voor keuzestress zorgen. Skyr, Griekse yoghurt, een plantaardig alternatief of de klassieke varianten: aan keuze geen gebrek, maar welke is écht gezond? Diëtiste Sanne Mouha zet alle soorten yoghurt op een rijtje en deelt enkele gezonde yoghurtrecepten. “Van yoghurt met veel verzadigde vetten, zoals volle of Griekse yoghurt, eet je best geen al te grote porties.”