Hongergevoel kan je helpen om beter te eten, zegt de endocrinoloog.
Volledig scherm
PREMIUM
Hongergevoel kan je helpen om beter te eten, zegt de endocrinoloog. © ThinkStock

“Voor wie zich vaak overeet, heb ik een eenvoudige tip”: endocrinoloog geeft advies om met honger om te gaan

“Als ik maar niet zo vaak honger zou hebben, zou ik de kilo’s wel snel kwijtraken”. Misschien heb jij dat ook al weleens gedacht. Maar volgens endocrinoloog Bart Van der Schueren (UZ Leuven), kan dat hongergevoel je net helpen om regelmatig en evenwichtig te eten, àls je er goed mee omgaat. “Suiker werkt heel goed bij een acuut hongergevoel, maar na een eerste piek van energie komt de honger dubbel zo fel terug.”

 1. Werken als interim: krijg je dan een hoger loon? En met welke voordelen en nadelen moet je rekening houden?
  Jobat

  Werken als interim: krijg je dan een hoger loon? En met welke voordelen en nadelen moet je rekening houden?

  De vacaturegraad van interimjobs blijft een pak hoger dan die van vaste banen. Er zijn in ons land dan ook voortdurend tienduizenden vacatures voor jobs als uitzendkracht. Dat blijkt uit recente cijfers van Statbel. Waar vind je de meeste vacatures op interimbasis? Verdien je als uitzendkracht meer dan als vaste medewerker? En wat zijn de voor- en nadelen van zo’n tewerkstelling als interim? Jobat.be zet het voor je op een rij.
 2. Welke soort yoghurt is de meest gezonde keuze? Diëtiste Sanne Mouha licht toe: “Volle yoghurt goede optie als je wil bijkomen”
  PREMIUM

  Welke soort yoghurt is de meest gezonde keuze? Diëtiste Sanne Mouha licht toe: “Volle yoghurt goede optie als je wil bijkomen”

  Het yoghurtaanbod in de supermarkt kan vandaag al eens voor keuzestress zorgen. Skyr, Griekse yoghurt, een plantaardig alternatief of de klassieke varianten: aan keuze geen gebrek, maar welke is écht gezond? Diëtiste Sanne Mouha zet alle soorten yoghurt op een rijtje en deelt enkele gezonde yoghurtrecepten. “Van yoghurt met veel verzadigde vetten, zoals volle of Griekse yoghurt, eet je best geen al te grote porties.”