Is ijs op een hoorntje eten gewoon handig of schuilt er meer achter?
Volledig scherm
Is ijs op een hoorntje eten gewoon handig of schuilt er meer achter? © Getty Images

Voor de smaak of puur functioneel: waarom eten we ijs uit een hoorntje?

Een romig bolletje ijs op een hoorntje: het is een combinatie die op een zomerse dag niet meer weg te denken is. Maar waarom krijgen we zo’n krokant hoorntje aangeboden: is het puur voor de smaak of heeft het echt een functie? En hoe zit het met het dunne koekje dat we bij ijs in een potje krijgen? Culinair historicus Lizet Kruyff, Jef Segers van het IJsboerke, Jochen Neyens van ijszaak De Potter en Mathieu Verdin van Australian Ice leggen uit.

  1. Van Sour Patch Kids tot Nerds: deze buitenlandse snoepjes liggen steeds vaker in de Vlaamse snoepkast dankzij TikTok (en hier kan je ze kopen)

    Van Sour Patch Kids tot Nerds: deze buitenland­se snoepjes liggen steeds vaker in de Vlaamse snoepkast dankzij TikTok (en hier kan je ze kopen)

    Van chips waar je tong van in vuur staat tot snoepjes die naar zweetvoeten smaken: Amerikaans en Aziatisch snoep is immens populair bij jongeren dankzij het sociale videoplatform TikTok. Maar wat is in hemelsnaam een brainlicker? En hoe smaakt een nerd? Wij doken met Belgische snoepwinkel Sugar and Sweets de snoepkast in en ontdekten de vijf populairste soorten bij kinderen. “Door al die challenges online krijgen we enorm veel vraag naar specifieke snoepjes.”