Onze 3 HLN-chefs voorzien elke week 5 gerechten om een weekmenu mee te vullen
Volledig scherm
Onze 3 HLN-chefs voorzien elke week 5 gerechten om een weekmenu mee te vullen © Wout Hendrickx / Bram Debaenst

Vlees, veggie én vis in ons HLN-weekmenu: deze 5 recepten van Piet Huysentruyt, Sandra Bekkari & Jelle Beeckman verwarmen ieders foodie-hart

Van veggie tot vlees én vis: dit weekmenu van onze 3 HLN-chefs Piet Huysentruyt, Sandra Bekkari en Jelle Beeckman heeft voor ieder wat wils. Of waarom geen combinatie van vlees en vis? Piet combineert kip met heerlijke garnaaltjes: iets om van te smullen. Voor wie zin heeft in een gezond tussendoortje maakt Sandra Bekkari heerlijke brownies. Wedden dat je nooit meer 'normale' brownies verkiest als je deze hebt geproefd? Tot slot is er Jelle er to wrap up de week. Smakelijk!

  1. Luc Bellings gaat op zoek naar de beste cro­que-monsieur en geeft één 9/10: “Krokant aan de buitenkant en smeuïg vanbinnen... dit is de ideale croque”
    PREMIUM

    Luc Bellings gaat op zoek naar de beste cro­que-monsieur en geeft één 9/10: “Krokant aan de buitenkant en smeuïg vanbinnen... dit is de ideale croque”

    De kans is groot dat je zelf regelmatig in een brasserie belandt voor een snelle hap, maar welke is nu écht de beste? Sterrenchef Luc Bellings trekt elke maand op pad om één gerecht in vijf brasserieën te proeven en te beoordelen. Deze week bestelt hij een croque monsieur in Hasselt, Gent, Brugge, Leuven en Antwerpen. “Leg nooit smeltkaas uit een plastic zakje op een croque! De smaak van de ham wordt er volledig door weggedrukt”
  2. Van fine dining tot Napolitaanse pizza: sterrenchef Marcelo Ballardin deelt exclusieve inkijk in zijn keuken én recepten om de beste pizza te maken
    PREMIUM

    Van fine dining tot Napolitaan­se pizza: sterren­chef Marcelo Ballardin deelt exclusieve inkijk in zijn keuken én recepten om de beste pizza te maken

    Pas op 28-jarige leeftijd dook sterrenchef Marcelo Ballardin voor het eerst een koksopleiding in. Veertien jaar later heeft hij een ster en twee eigen restaurants op zijn naam staan. In zijn kookboek OAK deelt hij een blik achter de schermen én recepten, zodat je zelf het restaurant naar je thuis kan brengen. Waar moet je in de keuken op letten als (thuis)kok? En welke invloeden ontdek je in de keuken? “Maak vooral niet exact hetzelfde recept klaar als ik, doe er je eigen ding mee.”