Lekker, die balletjes in de airfryer, maar er blijft wel veel vet achter in het apparaat. Hoe krijg je dat schoon? Marja Middeldorp geeft tips.
Volledig scherm
Lekker, die balletjes in de airfryer, maar er blijft wel veel vet achter in het apparaat. Hoe krijg je dat schoon? Marja Middeldorp geeft tips. © ThinkStock

Vet, olie en etensresten in de airfryer of friteuse? Met deze tips van schoonmaakgoeroe Marja Middeldorp krijg je ze allebei weer brandschoon

De airfryer zetten we maar al te graag aan om ons te voorzien van gezellige snacks ‘s of gewoon om avondeten klaar te maken. Het enige vervelende aan het keukentoestel? Het schoonmaken ervan. Maar niet als het afhangt van schoonmaakgoeroe Marja Middeldorp. Ze legt uit hoe je de airfryer en frituurpan makkelijk proper krijgt.

 1. Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1
  Gouden Formule 1
  6

  Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1

  De eerste twee GP’s van het nieuwe F1-seizoen zitten er intussen al even op. En zo ook de eerste speeldag van de Gouden Formule 1. Betekent dit dat jij te laat bent om jouw droomteam nog in te schrijven? Neen hoor, helemaal niet: ga aan de slag voor de volgende GP in Australië (en de rest van het seizoen) en scoor nog steeds prachtige prijzen.
 2. Vandaag is Wereld Obesitas Dag: waarom is 60% van de Belgen te zwaar en wat kan je er nu écht aan doen? “De verandering moet vanuit jezelf komen”
  PREMIUM

  Vandaag is Wereld Obesitas Dag: waarom is 60% van de Belgen te zwaar en wat kan je er nu écht aan doen? “De verande­ring moet vanuit jezelf komen”

  Maar liefst 6 op de 10 volwassen Belgen kampt met overgewicht. Volgens een recente schatting zal de helft van de wereldbevolking tegen 2035 geclassificeerd zijn als zwaarlijvig. Wereld Obesitas Dag op 4 maart wil het probleem onder de aandacht brengen én belichten hoe je het succesvol aanpakt. “Obesitas is áltijd het gevolg van meerdere factoren”, leggen obesitasspecialist prof. dr. Bart Van der Schueren en sportarts Servaas Bingé uit in Dag Allemaal.