Verse Zeeuwse oesters uit de Oosterschelde zijn opnieuw op de markt

Het nieuwe oesterseizoen is officieel geopend. De eerste Zeeuwse oesters zijn vandaag uit de Oosterschelde opgevist. Een hoogdag voor de dertig Zeeuwse oesterkwekers. Zij produceren jaarlijks meer dan 30 miljoen Zeeuwse platte en holle oesters (creuses). Een groot deel van deze oesters worden in ons land geconsumeerd. Voor de oesterfanaten kan het feest dus opnieuw beginnen.

 1. "3 op de 4 Belgen kent het verschil in houdbaarheidsdata niet": hoe kan je zélf minder voedsel verspillen?

  "3 op de 4 Belgen kent het verschil in houdbaar­heids­da­ta niet": hoe kan je zélf minder voedsel verspillen?

  Vandaag gaat de eerste Belgische week tegen voedselverspilling van start naar een initiatief van Too Good To Go rond de ‘Internationale dag tegen voedselverspilling’ op donderdag 29 september. En dat blijkt nodig te zijn, want België is het tweede meest voedsel verspillende land in Europa, na Nederland. Gemiddeld verdwijnt er 345 kilo voedsel per persoon in de vuilbak. Hoe kan je daar makkelijk zélf iets aan doen? Too Good To Go en het FAVV delen 6 makkelijke en praktische tips.
 2. “Elke Belg is jaarlijks gemiddeld 2,5 keer verkouden”: immunoloog legt uit hoe je je weerstand kunt versterken
  PREMIUM

  “Elke Belg is jaarlijks gemiddeld 2,5 keer verkouden”: immunoloog legt uit hoe je je weerstand kunt versterken

  Vitaminesupplementen, knoflookextract of paddenstoelenpoeder: deze herfst zoeken nog meer mensen dan anders hun toevlucht tot natuurlijke middeltjes om hun immuniteit te ‘boosten’. Prima om verkoudheden, griep én het coronavirus het hoofd te bieden, zou je denken. Of toch niet het beste medisch advies? Wij vroegen het aan Bart Lambrecht, immunoloog en longarts in het UZ Gent. “Wist je dat ons afweersysteem uit twee delen bestaat?: een aangeboren en een aangeleerd deel.”