Op zoek naar originele geschenken voor vrienden en familie? Deze culinaire toppers geven ons hun favorieten voor onder de kerstboom.
Volledig scherm
PREMIUM
Op zoek naar originele geschenken voor vrienden en familie? Deze culinaire toppers geven ons hun favorieten voor onder de kerstboom. © rv

Van toffe sokken in wijnthema tot Japanse whisky: 20 culinaire cadeaus onder de 50 euro van en door foodies

Heb je met familie of vrienden Secret Santa gedaan en ben je nog last minute op zoek naar kerstcadeaus onder de 50 euro? Geen paniek, wij snoepten de 20 ideale culinaire geschenken af die op de wishlist prijken van chef Peter Goossens, gastheer Jonas Kellens, sommelier Sepideh Sedaghatnia en bartender Noa Van Ongevalle. Van leuke hebbedingetjes tot handige tools voor de gepassioneerde hobbykok: uitpakpret gegarandeerd!

  1. Voedingsexperts waarschuwen voor TikTok-foodhack om avocado’s langer te bewaren: “Meer kans op salmonella of listeria”

    Voedingsex­perts waarschu­wen voor Tik­Tok-food­hack om avocado’s langer te bewaren: “Meer kans op salmonella of listeria”

    Niets zo vervelend als een onrijpe of een té rijpe avocado wanneer je er eentje nodig hebt. In een TikTok-video die viraal gaat, beweert een Amerikaanse vrouw dat ze het fruit tot een maand lang goed kan houden door het in water in de koelkast te steken. Experten in voedselveiligheid Johan Claes (KU Leuven) en Ann Schenk kijken kritisch naar de populaire foodhack. “Een avocado moet je sowieso niet in de koelkast bewaren”. Ze lichten toe waarom je de truc zelf best niet toepast.