Van raviolilasagne tot snelle naanpizza: 5x snelle fastfood die op amper 30 minuten klaar is
Fastfood hoeft heus geen snelle, vette hap te zijn. Wie het slim aanpakt, tovert in nog geen halfuur een voedzame maaltijd op tafel. Ons advies? Kook een dubbele portie, want iedereen zal meer willen. En zo heb je meteen een extra portie voor wanneer zelfs dat halfuurtje koken er te veel aan is. Ready, set, cook!
1. Pasta carbonara met prei
Voor 4 personen
Bereidingstijd: 25 minuten
Ingrediënten
400 g pasta
3 preiwitten
100 g gerookte spekblokjes
100 g oude belegen kaas
5 eieren
nootmuskaat
peper en zout
extra: stuk oude kaas voor garnering
Zo maak je het
Breng water aan de kook voor de pasta.
Verwijder de wortel van de preien en spoel ze. Snijd in fijne ringen. Verhit een scheutje olijfolie en bak de spekblokjes krokant. Giet uit de pan, voeg de prei toe en stoof de prei zacht. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
Kook intussen de pasta beetgaar. Rasp de kaas, meng hem met de eieren en kruid met voldoende peper en zout.
Giet de pasta af en bewaar een scheutje kookvocht. Meng de warme pasta meteen met de gebakken prei, het spek, het eimengsel en het scheutje kookvocht. Laat enkele minuten rusten en serveer. Warm niet opnieuw op, om het garen van het ei te voorkomen.
Garneer eventueel met een extra eidooier en extra oude kaas.
Tip: Nog sneller? Gebruik kant-en-klare fijngesneden prei uit de versafdeling of diepvries.
2. Raviolilasagne
Voor 4 personen
Bereidingstijd: 15 minuten + 20 minuten in de oven
Ingrediënten
500 g kant-en-klare grote ravioli met vulling naar keuze (kan ook vegetarisch)
400 g ricotta
2 bollen mozzarella
400 ml kant-en-klare tomatensaus naar keuze
50 g stukjes oude kaas
olijfolie
peper en zout
garnering: verse oregano (optioneel)
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Roer de ricotta los en kruid met peper en zout. Trek de mozzarella in stukjes of snijd in plakjes.
Giet een laagje tomatensaus in een ovenschaal. Beleg met een laagje ravioli, een laagje ricotta en een laagje mozzarella. Herhaal de laagjes nog 2 keer of tot alles op is. Eindig met een laagje geraspte oude kaas. Zet in de oven gedurende 20 minuten.
Garneer met oregano.
Tip: Ook lekker met plakjes ham ertussen.
3. Romige stoofpot met gnocchi, worstjes en boerenkool
Voor 4 personen
Bereidingstijd 25 minuten
Ingrediënten
400 g boerenkool of groenekool
300 g worstjes naar keuze
½ kippenbouillonblokje
150 ml lichte of plantaardige room
500 g gnocchi (versafdeling)
olijfolie, peper en zout
Zo maak je het
Verwijder de harde nerven van de boerenkool en hak alles fijn.
Verhit in een hogere steelpan een scheutje olijfolie. Roerbak het vlees van de worstjes samen met de boerenkool gaar. Kruid met peper en zout.
Voeg het bouillonblokje, 150 ml water, de gnocchi en de room toe. Laat op een zacht vuur de gnocchi garen. Kruid bij met peper en zout.
Tip: De gnocchi kan je ook vervangen door Griekse pasta of parelcouscous
4. Snelle naanpizza’s
Voor 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten + 8 minuten in de oven
Ingrediënten
Pizza 1
1 naanbrood
2 el passata naar keuze
½ bol mozzarella
stukje oude kaas
basilicum
Pizza 2
1 naanbrood
½ peer
60 g zachte geitenkaas
2 takjes tijm
honing
olijfolie
Voor de salade
100 g bladsla met rucola
wittewijnazijn
olijfolie
peper en zout
Zo maak je het
Maak pizza 1. Besmeer het naanbrood met de passata en beleg met plakjes mozzarella. Rasp een beetje oude kaas boven op de mozzarella. Schuif in de oven gedurende 8 minuten.
Maak pizza 2. Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd de peer in plakjes. Besmeer het naanbrood met de geitenkaas en beleg met plakjes peer. Besprenkel met honing en bestrooi met tijmblaadjes. Zet in de oven gedurende 8 minuten.
Meng de bladsla met enkele druppels azijn en olijfolie en kruid met een snuf peper en zout.
Tip: Je kan dit ook op pitabroodjes leggen om kleinere pizza’s te hebben.
5. Ovenschotel met vis, spinazie en couscous
Voor 4 personen
Bereidingstijd: 15 minuten + 20 minuten in de oven
Ingrediënten
600 g gehakte spinazie uit de diepvries met (soja)room
600 ml kippenbouillon
350 g (volkoren)couscous
500 g witte visfilet (leng, heek, koolvis)
olijfolie
peper en zout
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 185 °C.
Doe de diepgevroren spinazie (en eventueel room) en kippenbouillon in een ovenschaal. Zet in de oven gedurende 10 minuten. Haal uit de oven, verhoog de oventemperatuur naar 220 °C. Roer de spinazie om, kruid bij met peper en zout, voeg de couscous toe en meng goed. Snijd de visfilet in stukken van 8 cm en kruid met peper en zout. Beleg de couscous met stukken vis, besprenkel met olijfolie en zet 10 minuten in de oven.
Haal uit de oven, laat even rusten en serveer.
Tip: Vervang de vis ook eens door een paar eitjes. Je breekt ze open op de couscous. De garing blijft hetzelfde.
Lees ook:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Gouden Formule 19
Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1
De eerste twee GP’s van het nieuwe F1-seizoen zitten er intussen al even op. En zo ook de eerste speeldag van de Gouden Formule 1. Betekent dit dat jij te laat bent om jouw droomteam nog in te schrijven? Neen hoor, helemaal niet: ga aan de slag voor de volgende GP in Australië (en de rest van het seizoen) en scoor nog steeds prachtige prijzen. -
PREMIUM
Zo mislukt je gepocheerde ei nooit meer dankzij Piet Huysentruyt: “Als het water te koud is, blijft het ei aan de bodem kleven”
Niets beter op de Paasbrunch binnenkort dan een heerlijk gepocheerd ei waar het eigeel perfect uitstroomt. Maar hoe zorg je ervoor dat het eiwit goed blijft samenhangen? En wat zijn de geheimen om deze eibereiding niet te laten mislukken? “Er zijn trucjes die een ei pocheren tot kinderspel maken”, legt HLN-chef Piet Huysentruyt uit. Hij gidst je door de 5 ultieme stappen, deelt 5 gouden tips én een exclusief brunchrecept met een alternatieve manier om te pocheren. -
Tweakers
Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven. -
-
PREMIUM
Sportdiëtiste deelt 3 voedingsschema’s voor élk type sporter, van beginner tot gevorderde: “Voeding afstemmen helpt altijd”
Staat binnenkort de Antwerpse 10 miles op je planning of wil je gewoon werken aan je conditie in de fitness? “Wat je eet, maakt een groot verschil”, zegt sportvoedingsexperte Stephanie Scheirlynck. Ze deelt tips die ze anders aan haar cliënten geeft, stelt drie nuttige voedingsschema’s op én geeft drie recepten voor elk type sporter op elk niveau. -
PREMIUM
Urban wineries in België: deze 3 producenten maken gewoon wijn in de stad. Hoe kan dat? En welke invloed heeft dit op de smaak en prijs?
Wie aan wijn denkt, denkt meteen aan wijngaarden op het land, maar tegenwoordig is er een nieuwe generatie wijnmakers die haar wijnen binnen de stadsmuren maakt. Hoe komt een wijn tot stand in de stad? Hoe beïnvloedt dat de smaak en de prijs? En waar kan je dit in ons land al proeven? Sommeliers Joachim Boudens (Hertog Jan at Botanic Sanctuary**) en Tom Leven (Hof van Cleve***) zijn alvast fan. “Deze wijn staat veel dichter bij de consument.” -
“Je kop koffie in de ochtend stimuleert je vetverbranding”: tenminste, als je hem op de juiste manier drinkt
Ben jij van het type: niets zo goed als een kop koffie om je dag mee te starten? Nieuw onderzoek aan de Universiteit van Exeter suggereert dat cafeïne niet alleen een mentale boost geeft, maar dat het ook je vetgehalte en het risico op diabetes type 2 kan verlagen. Helpt jouw bakje troost je écht vet verliezen? En geldt dat voor elk type koffie? Diëtist Michaël Sels legt uit. -
5x lekker koken voor 21,5 euro: HLN-chefs tippen deze toprecepten voor de komende week
Weet je nog niet wat je de komende week gaat klaarmaken? Zet eens zalm op het menu. Sandra Bekkari tipt een heerlijk receptje waarbij je de vis een oosters tintje geeft door hem te marineren en te combineren met wok van Chinese kool. Jelle Beeckman maakt er dan weer taco's met sushirijst van. Piet Huysentruyt stilt op zijn beurt je honger met klassieke Vlaamse kost. En dat allemaal niét kostelijk voor de portefeuille: dat smaakt extra goed dus! Voor welk gerecht ga jij?