PREMIUM
Van Lotus tot Delhaize: wat is de lekkerste speculoos? Bakker Toon De Klerck proeft er 10. “Deze merken geven dezelfde speculaas aan andere prijs”
Wie Sinterklaas zegt, zegt speculaas. Een verse speculaas van bij de warme bakker smaakt altijd, maar hoe zit het met de versies uit de supermarkt? Bakker Toon De Klerck van de gelijknamige bakkerij proeft 10 verschillende Sinterklaasfiguren in speculoos en haalt er de lekkerste uit. Al doet hij ook een zeer merkwaardige ontdekking. “Voor dit merk betaal je 40 procent meer, terwijl een veel goedkopere verpakking exact dezelfde speculaas bevat.”
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Waarom drinken we altijd fruitsap op recepties? 5 cateraars aan het woord:“En dat terwijl het een aanslag op je maag is”
Als je deze week een nieuwjaarsreceptie op de planning hebt staan, is de kans groot dat ze je op de receptie cava, champagne of fruitsap aanbieden. Maar waarom is fruitsap altijd de enige non-alcoholische variant? En zijn er écht geen andere alternatieven? Onze journalist vroeg het aan cateringbedrijven over het hele land en ging op zoek naar de ideale tegenhanger. -
Dag 12
“Niet elke vleesvervanger is automatisch gezond”: Sandra Bekkari tipt hoe je de juiste kiest
Minder vlees eten is beter voor ons lichaam en voor de planeet, maar hoe begin je daaraan? En mis je geen voedingsstoffen door vlees te schrappen? Op dag 12 van de ‘Start Gezond’-challenge tipt Sandra Bekkari hoe je er op een smakelijke manier mee omgaat. “Deze boontjes zijn de ideale apérosnack.” -
Klopt het dat kruidenpotjes in de keuken nog meer bacteriën bevatten dan je snijplank? En hoe vermijd je besmetting?
Eén op de vijf ziektes die je door voedsel oploopt, doe je op in je eigen keuken. De meeste bacteriën in de keuken denk je waarschijnlijk te vinden in de keukenhanddoek, de vuilbak of de snijplank, maar uit een nieuwe studie blijkt dat kruidenpotjes nog grotere bacteriënmagneten zijn. Hoe komt dat? En wat kan je daaraan doen? Dominick Vandijck van het Antigifcentrum legt uit. -
-
Kan het kwaad om je huisdier de restjes van je eten te geven?
Schattige puppyoogjes die je aankijken tijdens de lunch, of een kat die zich op je schoot nestelt als je een zak chips opentrekt: huisdieren weten goed genoeg hoe ze de lekkere restjes van hun baasje kunnen bemachtigen. Maar hoeveel van die ‘menselijke’ tussendoortjes mag je geven? En zijn er etenswaren die je echt beter vermijdt? Wij vroegen advies aan specialiste Myriam Hesta (UGent). “Vooral bij kleinere dieren worden de hoeveelheden vaak fout ingeschat.” -
Jobat
Wil je 100 euro netto meer verdienen? Dan moet je op deze bruto loonsverhoging rekenen
Een loonsverhoging ziet er misschien mooi uit op papier, maar kan bij de eerstvolgende loonfiche best tegenvallen. Tussen het bruto- en nettobedrag van je hoger loon zit namelijk een groot verschil. Jobat.be berekent hoeveel opslag je bruto moet vragen om netto 100 euro over te houden. -
PREMIUM
Hoeveel porties zuivel eet je best per dag om botbreuken op oudere leeftijd te vermijden? En wat als je lactose-intolerant bent?
Een op de drie vrouwen en tot een op de vijf mannen ouder dan vijftig krijgt vroeg of laat een fractuur als gevolg van osteoporose of botontkalking. “Uit nieuw wetenschappelijk onderzoek blijkt dat één extra portie zuivel bij ouderen kan leiden tot 33 procent minder botbreuken”, vertelt voedingsdeskundige Inge Coene. Wat verstaan we precies onder één portie zuivel? En hoeveel porties consumeer je best per leeftijd om het risico te beperken? -
Livios
Laadpaal of gewoon stopcontact: wat is de voordeligste en veiligste keuze voor het laden van je auto?
Binnen afzienbare tijd rijden we allemaal elektrisch. Je (toekomstige) elektrische wagen moet uiteraard regelmatig opgeladen worden. Is de installatie van een laadpaal dan een vereiste? Wat komt daar allemaal bij kijken? En welk budget moet je daarvoor voorzien? Bouwsite Livios legde vijf vragen voor aan specialist Pluginvest.