Welke waterkoker is zijn geld het meeste waard? En hoe zorg je ervoor dat er geen kalklaag achterblijft? Consumentenorganisatie Which? lijst de 5 beste waterkokers op. Expert Martin Senders legt uit hoe je best ontkalkt.
Volledig scherm
PREMIUM
Welke waterkoker is zijn geld het meeste waard? En hoe zorg je ervoor dat er geen kalklaag achterblijft? Consumentenorganisatie Which? lijst de 5 beste waterkokers op. Expert Martin Senders legt uit hoe je best ontkalkt. © Shutterstock / rv

Van KitchenAid tot Bosch: welke waterkoker is zijn geld waard? Dit zijn de 5 beste exemplaren: “Niet alle dure varianten komen er beter uit”

Als je een nieuwe waterkoker wil kopen, heb je de keuze tussen exemplaren van 30 euro tot 170 euro. Krijg je voor die duurdere prijs meer waar voor je geld? En kookt een duur toestel sneller water? Consumentenorganisatie ‘Which?’ nam 100 waterkokers onder de loep, waar vijf beste exemplaren uitkwamen: dit zijn ze én dit zijn hun voor- en nadelen. Expert in kleine huishoudtoestellen Martin Senders tipt daarnaast 3 manieren om kalkaanslag te vermijden.

 1. Verdik je sneller wanneer je ‘s avonds laat nog veel snackt?

  Verdik je sneller wanneer je ‘s avonds laat nog veel snackt?

  Iedereen neemt zo nu en dan ‘s avonds laat nog weleens een snack. Van chips tot chocolade: alles kan om de dag mee af te sluiten. Sommige mensen beweren dat het niet goed is om heel laat nog iets te eten, omdat je er sneller dik van zou worden, maar klopt dat wel? Voedingswetenschapper Guido Camps en gezondheidsexpert Samefko Ludidi geven het antwoord en leggen uit wat er precies gebeurt wanneer je zo laat nog aan het snacken slaat.
 2. Meer dan frietjes en chocolade: 8 verrassende producten die in België gemaakt worden. “Deze kaas wint internationaal veel prijzen”
  PREMIUM

  Meer dan frietjes en chocolade: 8 verrassen­de producten die in België gemaakt worden. “Deze kaas wint internatio­naal veel prijzen”

  Wie aan Belgische foodproducten denkt, komt al snel uit bij bier, wafels, chocolade of frietjes. Toch zit er veel meer in ons land dan je denkt. Volgens Tony Le Duc van Terroir.be zijn Belgische streekproducten aan een revival bezig. “Driekwart van de producenten zijn jonge mensen tussen de 25 en 35 jaar", vertelt hij. Welke producten zijn aan een opmars bezig? We zetten 8 verrassende toppers op een rijtje. “Dit is het huisaperitief van high-end cocktailbars en sterrenrestaurants.”