Onze culinair journaliste Femke Vandevelde ging op zoek naar de beste 10 ijssalons die met vers en authentiek schepijs werken.
Volledig scherm
PREMIUM
Onze culinair journaliste Femke Vandevelde ging op zoek naar de beste 10 ijssalons die met vers en authentiek schepijs werken. © rv

Van honing-pijnboompit tot karamelboterijs: 10 ijssalons doorheen ons land die uitpakken met verrassende smaken

In de zomer telt elke dag wanneer de zon schijnt als een excuus voor een ijsje, toch? Deze tien ijssalons, verspreid over Vlaanderen, maken het verschil met hun vers schepijs, artisanale recepten en unieke smaken. Van room- over sorbetijs tot zelfs vegan of suikervrije bolletjes: je vindt er zowat alles terug. Van Gent tot Antwerpen en Leuven: hier smul je deze zomer van de lekkerste én origineelste ijsjes.

  1. Mag je fruit eten na de maaltijd of toch best niet? Voedingsexperte neemt de mythe onder de loep

    Mag je fruit eten na de maaltijd of toch best niet? Voedingsex­per­te neemt de mythe onder de loep

    Een verfrissend stukje watermeloen of verse aardbeien en frambozen nu ze in het seizoen zijn: in de zomer eten we al eens graag een stuk fruit als dessert. De kans dat je nog nooit hebt horen rondbazuinen dat fruit te veel suiker zou bevatten en dat je na je avondeten best geen fruit meer eet, is klein. Maar zit er ook waarheid in die uitspraken? Voedingsexperte Karolien Olaerts legt het voor eens en altijd uit.
  2. WEEKENDTIP. 8 adressen waar je zélf je groenten, fruit en kruiden kan gaan plukken: hoeveel kost dat en waarom zou je dit overwegen?

    WEEKENDTIP. 8 adressen waar je zélf je groenten, fruit en kruiden kan gaan plukken: hoeveel kost dat en waarom zou je dit overwegen?

    De tweede helft van de zomervakantie wordt ingezet: hoog tijd om weer op zoek te gaan naar nieuwe activiteiten om die maand mee te vullen. Wat dacht je van zélf je groenten en fruit oogsten of een mandje vol kruiden bij elkaar plukken? Ons land barst van de plukboerderijen waar je voor een kleine vergoeding verse groenten en kruiden kan gaan plukken. Hoeveel kost dat, waar vind je een boerderij in jouw buurt en hoe werkt dat precies? Onze culinair journaliste zocht het uit.