Onze 3 HLN-chefs voorzien elke week 5 gerechten om een weekmenu mee te vullen.
Volledig scherm
Onze 3 HLN-chefs voorzien elke week 5 gerechten om een weekmenu mee te vullen. © Lot Van Riel / Wout Hendrickx

Van gezonde ‘pizza’ tot stoverijburger: 5 gerechten van Piet Huysentruyt, Sandra Bekkari en Jelle Beeckman voor op je weekmenu

Waar je de ene dag nood hebt aan comfortfood, wil je de andere dag het liefst zo gezond mogelijk eten. Aan die behoeften voldoen onze 3 HLN-chefs elke week opnieuw door een mooie mix van gezond, klassiek en comfort samen te stellen. Het toppertje van deze week? Zonder twijfel de stoverijburger om het weekend mee in te zetten. Al valt die preistoemp ook niet te versmaden.

  1. Van boter tot olijf- of kokosolie: welke is écht het gezondst? En hoe herken je slechte olie? Voedingsexperte scheidt feiten van fabels
    PREMIUM

    Van boter tot olijf- of kokosolie: welke is écht het gezondst? En hoe herken je slechte olie? Voedingsex­per­te scheidt feiten van fabels

    De ene gebruikt altijd olijfolie om het vlees in te bakken, de andere bezwijkt voor koolzaad- of zonnebloemolie om zijn groenten mee te besprenkelen voor die de oven ingaan. Het aanbod aan vetstoffen is gigantisch groot: van boter tot kokosolie en ghee. Welke vetstoffen kies je nu écht het best in de keuken voor een gewone maaltijd of om een gebakje mee te maken? En welke vetstof is het gezondst? Voedingsexperte Karolien Olaerts licht toe. “Beperk de plantaardige boter.”
  2. Slaap je beter met een verzwarend deken? Kinesist geeft advies: “Het werkt als een knuffel voor een pasgeborene”
    HLN Shop

    Slaap je beter met een verzwarend deken? Kinesist geeft advies: “Het werkt als een knuffel voor een pasgebore­ne”

    Slaap je slecht door stress, angstgevoelens of andere medische klachten? Dan biedt een verzwarend deken misschien wel verlichting. Dit bijzondere item claimt je een betere nachtrust te bezorgen én je gezondheid een boost te geven. Maar kan een ander deken jouw welzijn écht bevorderen? Hoe gaat dat in zijn werk? En heeft iedereen er baat bij? HLN Shop vroeg raad aan Laurens Habers, sportkinesist en medevennoot van Praktijk Corpus in Antwerpen.
  1. “Een stuk taart trakteren aan je collega’s is even schadelijk als passief meeroken”: waarom die traktatie minder lief is dan je denkt

    “Een stuk taart trakteren aan je collega’s is even schadelijk als passief meeroken”: waarom die traktatie minder lief is dan je denkt

    Een groot stuk slagroomtaart of een lekkere Limburgse vlaai bij de koffie: op veel werkplaatsen trakteren collega’s elkaar regelmatig op zoetigheid. Maar volgens een bekende Britse voedingsexperte is dat not done. Je collega’s trakteren op taart zou namelijk gelijkstaan aan je collega’s trakteren op een sigaret. Waarom maakt ze zo’n vergelijking?
  2. “Je bent beter af met een plakje kaas of gedroogde ham dan met salades vol mayonaise”: Sandra Bekkari deelt 6 tips voor een ‘broodje gezond’
    Dag 8

    “Je bent beter af met een plakje kaas of gedroogde ham dan met salades vol mayonaise”: Sandra Bekkari deelt 6 tips voor een ‘broodje gezond’

    Dat een belegd broodje niet het meest gezonde middagmaal is, weet je ondertussen wel. Maar kan je zo’n broodjeslunch ook wat pimpen zodat die toch wat gezonder is? Op dag 8 van de ‘Start Gezond’-challenge tipt HLN)chef Sandra Bekkari in 6 stappen hoe je in de broodjeszaak een slimme keuze maakt. “Grijp niet naar dat broodje als troostende gemakkelijkheidsoplossing.”
  3. Met truffelmayonaise of black Angus: bij deze 10 eetadressen bestel je de lekkerste hamburgers van ons land
    PREMIUM

    Met truffelmay­o­nai­se of black Angus: bij deze 10 eetadres­sen bestel je de lekkerste hamburgers van ons land

    Een goede hamburger is het ultieme comfortfood en perfect om het weekend mee in te zetten. Maar waar in Vlaanderen eet je de lekkerste? Onze culinair journaliste tipt tien adresjes doorheen ons hele land waar je - letterlijk - duimen en vingers zal aflikken. Van een hamborghini met pulled pork en spiegelei tot de verkozen beste hamburger van België, Nederland én de Benelux: hier worden al je burger cravings gestild.
  4. Werken als interim: krijg je dan een hoger loon? En met welke voordelen en nadelen moet je rekening houden?
    Jobat

    Werken als interim: krijg je dan een hoger loon? En met welke voordelen en nadelen moet je rekening houden?

    De vacaturegraad van interimjobs blijft een pak hoger dan die van vaste banen. Er zijn in ons land dan ook voortdurend tienduizenden vacatures voor jobs als uitzendkracht. Dat blijkt uit recente cijfers van Statbel. Waar vind je de meeste vacatures op interimbasis? Verdien je als uitzendkracht meer dan als vaste medewerker? En wat zijn de voor- en nadelen van zo’n tewerkstelling als interim? Jobat.be zet het voor je op een rij.