PREMIUM
Van aperitief tot dessert: dit feestmenu van Sandra Bekkari maak je klaar met het hele gezin
Samen tijd doorbrengen tijdens de feestdagen, dat kan ook in de keuken. In Scandinavië is het zelfs een echte feesttraditie: alle genodigden koken gezellig mee. Sandra Bekkari maakte daarom met haar hele gezin een heerlijk feestmenu klaar: een frisse cocktail en 4 makkelijke en kindvriendelijke gerechten waarmee je sowieso scoort. Als kers op de taart geeft Sandra nog enkele handige tips om zelfs de pubers mee aan de slag te krijgen in de keuken.
De eindejaarsfeesten komen eraan. Ben je op zoek naar cadeautips, wil je het beste halen uit je kerstboom of heb je inspiratie nodig voor een kerstmenu? In onze kerstgids vind je alles om er het beste feest van te maken.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Livios
Hobbykamer of extra opslagruimte maken van je zolder? Op deze vijf punten moet je letten
Kan je wel wat meer ruimte gebruiken in huis? Vooraleer je denkt aan het toevoegen van een extra volume, kijk je best eerst eens naar je zolder. De ruimte onder het dak wordt vaak onderbenut, terwijl ze interessante mogelijkheden kan bieden. Maar vooraleer je je zolder omvormt tot een woonruimte, moet je jezelf eerst enkele belangrijke vragen stellen. Bouwsite Livios lijst ze voor je op. -
Independer
Een nieuwe auto leasen of kopen? Dit is het verschil
Een wagen kopen en goed onderhouden kost behoorlijk wat geld en tijd. Daarom loont het ook als particulier de moeite zowel een offerte te vragen voor een autolening als voor een leasingformule. Maar waarin zit het verschil? Independer.be legt uit. -
“Dit is comfortfood zoals je nog maar zelden ziet”: de 7 beste kookboeken voor onder de kerstboom
Cadeautjestijd komt er weer aan en jij trok natuurlijk het naamkaartje van tante Francine, die langs een omweg liet weten dat ze graag een kookboek cadeau krijgt. Maar hoe kies je het juiste exemplaar? Wij maakten alvast een selectie: dit zijn de zeven leukste kookboeken van het najaar. -
-
Van klassieke tot vergeten groenten: deze 5 recepten tover je volgende week met veel plezier op tafel
Vind je het ook altijd moeilijk om ieders eetvoorkeuren in de week op tafel te krijgen? HLN-chefs Sandra Bekkari, Piet Huysentruyt en Jelle Beeckman zorgen voor een mooie mix van allerlei soorten keukens waar je iédereen mee tevereden stemt. Van een gezonde groentelasagne tot klassiek witloof met witte pens en originele taco’s met steak en burrata. Smakelijk! -
HLN Shop
Het waterkussen: helpt het jou naar een zalige nachtrust? Of ga je beter voor een ander type kussen?
Het hoofdkussen speelt een sleutelrol bij een kwalitatieve nachtrust. Maar veel geld hoef je daar volgens Laurens Habers, kinesist en medevennoot van Praktijk Corpus in Antwerpen, niet per se aan uit te geven. HLN Shop vroeg hem hoe je dan wel het beste hoofdkussen herkent. -
PREMIUM
GETEST. Onze biersommelier proeft de lekkerste bierbubbels voor de feestdagen: “Het ideale alternatief voor cava en champagne”
In plaats van cava of champagne zou je dit jaar aan de feesttafel ook brut bier – zeg maar ‘bier in champagnestijl’ – kunnen serveren. Onze biersommelier Sofie Vanrafelghem proeft tien ‘bierbubbels’ en velt haar oordeel. “Blenden is niet zo eenvoudig als het lijkt, maar dit bier is erin geslaagd om het evenwicht tussen wijn en bier te behouden.” -
12
“Ik schreeuwde het uit”: onderzoek toont geweld en misbruik aan in keuken van sterrenrestaurants
Afranselingen, vernederingen, wreedheid en brandwonden: chefs van sterrenrestaurants vinden dat pijn en extreem lijden in hun elitekeukens noodzakelijk zijn om karakter te kweken en om respect af te dwingen bij collega’s. Dat blijkt uit langdurig universitair onderzoek bij 62 toprestaurants in elf landen, waaronder ook België.