Sandra Bekkari kookt tijdens de feestdagen samen met haar man en kinderen.
Volledig scherm
PREMIUM
Sandra Bekkari kookt tijdens de feestdagen samen met haar man en kinderen. © rv

Van aperitief tot dessert: dit feestmenu van Sandra Bekkari maak je klaar met het hele gezin

Samen tijd doorbrengen tijdens de feestdagen, dat kan ook in de keuken. In Scandinavië is het zelfs een echte feesttraditie: alle genodigden koken gezellig mee. Sandra Bekkari maakte daarom met haar hele gezin een heerlijk feestmenu klaar: een frisse cocktail en 4 makkelijke en kindvriendelijke gerechten waarmee je sowieso scoort.  Als kers op de taart geeft Sandra nog enkele handige tips om zelfs de pubers mee aan de slag te krijgen in de keuken. 

 1. GETEST. Onze biersommelier proeft de lekkerste bierbubbels voor de feestdagen: “Het ideale alternatief voor cava en champagne”
  PREMIUM

  GETEST. Onze biersomme­lier proeft de lekkerste bierbub­bels voor de feestdagen: “Het ideale alterna­tief voor cava en champagne”

  In plaats van cava of champagne zou je dit jaar aan de feesttafel ook brut bier – zeg maar ‘bier in champagnestijl’ – kunnen serveren. Onze biersommelier Sofie Vanrafelghem proeft tien ‘bierbubbels’ en velt haar oordeel. “Blenden is niet zo eenvoudig als het lijkt, maar dit bier is erin geslaagd om het evenwicht tussen wijn en bier te behouden.”
 2. Waar eet... minister Petra De Sutter? “De chocomousse van hier doet me echt watertanden”
  PREMIUM

  Waar eet... minister Petra De Sutter? “De chocomous­se van hier doet me echt watertan­den”

  “Voor mij hoort een lekkere hap zeker bij genieten van het leven", vertelt minister van Overheidsbedrijven Petra De Sutter (58). “Tijd hebben om te tafelen en bijpraten met de mensen die ik graag zie: dat is voor mij pure luxe! Al moet het restaurant in kwestie zelf niet per se luxueus zijn.” De politica schuift het liefst aan één van deze 7 tafels in Oudenaarde, Brakel, Ukkel en Elsene, Straatsburg of Parijs aan.