Van American pancakes tot XXL croque monsieurs, vijf adresjes om te brunchen na een intensief kerstweekend
RESTOWIJZER. Na een weekendje kokkerellen voor kerst en eindejaar is het je gegund om de kookpotten even achterwege te laten. Waarom niet meteen genieten van een familie-uitje in eigen land? Deze week geeft HLN vijf adresjes in Vlaanderen waar je lekker kan gaan brunchen om de familiedag te beginnen met een gevulde maag.
Limburg
Brunchie - Genk
Wat?
Brunchie, da’s brunch in het Genkse en niet meer of minder dan dat. Je waant je er in een trendy zaak in hartje New York (inclusief een ruime keuze aan bagels). Gezellige zetels worden afgewisseld met hoge stoelen om een warme dynamiek te creëren die in geen enkele andere zaak in de omgeving terug te vinden is.
Op de kaart?
Van een klassieke Belgische spek met eieren, tot een ‘Full English’ met roerei, bonen en worst. Misschien eet je liever een Sexy? Ook wel yoghurt met vers fruit en granola. De bagel-liefhebbers kunnen kiezen tussen meer dan 20 bagels met hartige of zoete garneringen. Maar de menukaart bevat nog veel meer, waaronder hotdogs, croques, salades en soep.
Prijs?
Ontbijt: 8 - 12 euro
Bagels: 9 - 12 euro
Lunch: 8 -15 euro
Waar?
Fruitmarkt 16, 3600 Genk
West- Vlaanderen
Noon - Waregem
Wat?
Noon is, zoals de naam al weggeeft, een lunchbar in Waregem en het tweelingbroertje van het gelijknamige filiaal in Deerlijk. In een strak industrieel interieur wordt een traditioneel lunchmenu geserveerd. Daarnaast zijn er dagelijks verschillende specials en lunchdeals verkrijgbaar.
Op de kaart?
Een ruim assortiment aan pasta’s, waaronder een pasta Noon met bolognesesaus, room en spek. Maar ook uit het ruime aanbod verse salades is het moeilijk kiezen. Wie grote honger heeft, kan zijn tanden zetten in een XXL croque of panini. Zin in meer? Bekijk hier de menukaart.
Prijs?
Pasta: 13,5 - 19,5 euro
Salades: 17 - 21 euro
Croques XXL en panini: 12 - 14,5 euro
Waar?
Stormestraat 55, 8790 Waregem
Vlaams-Brabant
Jane’s - Gooik
Wat?
Ontbijt- en lunchbar Jane’s is nog geen jaar geopend, maar nu al dé place to be in Gooik en omstreken. Alles is huisgemaakt en dagvers en dat proef je. Bij Jane’s moet je zijn om te genieten van een heerlijk ontbijt of middagmaal. Of het nu is om te delen of alleen op te eten, warm of koud en zoet of hartig.
Op de kaart?
Als ontbijt kan je kiezen tussen drie stevige ontbijtformules en enkele losse gerechten. Onder de middag serveren ze naast (warme) broodjes ook klassieke pasta’s en salades. Wie liever aan foodsharing doet, kan kiezen uit een assortiment van tapas, waaronder nachos met guacamole en brood met drie verschillende soorten dips. Ontdek hier de menukaart.
Prijs?
Ontbijt 3,5 - 10 euro
Ontbijtformule: 15 - 21 euro
Lunch: 3,5 - 18 euro
To share: 5 - 20 euro
Waar?
Edingsesteenweg 233, 1755 Gooik
Oost-Vlaanderen
Nell - Lebbeke
Wat?
Nell is een wolbar in Lebbeke. We verwijten je niets als je nog nooit van deze hippe term hebt gehoord. In deze Lebbeekse ontbijt- en lunchbar kan je naast een lekkere maaltijd ook terecht voor breigerief of advies. Heb je meer zin in een dampende kop koffie en een heerlijk stukje taart? Geen probleem, Nell is ook een koffiebar.
Op de kaart?
Granolabowls, havermoutpancakes met banaan en notencrumble of een luxe all-inontbijt met cava. Het zijn slechts enkele voorbeelden van de ontbijtkeuzes op de menukaart. De ‘kleine lunchkaart’ bevat verschillende soorten croques, maar ook salades en spaghetti. Zoetebekken kunnen genieten van pannenkoeken of een zoet gebak van de dag.
Prijs?
Ontbijt: 6 - 11,5 euro
Kleine kaart: 13 - 14 euro
Zoet 6 - 8 euro
Waar?
Brusselsesteenweg 24, 9280 Lebbeke
Antwerpen
Filter - Mol
Wat?
Filter is een kleine maar fijne koffie- en lunchbar in het centrum van Mol. Alle koffiebonen worden geroosterd bij MONX Roasters in Zonhoven, een kleine branderij die werkt met zorgzaam geselecteerde en handgeplukte bonen. Verder kan je er genieten van stevig ontbijt, gezonde lunch en zelfgemaakt gebak.
Op de kaart?
Voor wie de dag stevig wil inzetten zijn er boterhammen met nutella en banaan of spek en bruine suiker. Maar ook klassiekers als yoghurt, ontbijtkoeken en wentelteefjes vallen onder het ruime assortiment. Op de middag worden broodjes ingewisseld door dikke boterhammen. Met brie, spek, honing en walnoten bijvoorbeeld. En je kan daarnaast nog kiezen voor ander lekkers, zoals carpaccio en brood of een Italiaanse croque met pesto en mozarella.
Prijs
Ontbijt: 3,5 - 11 euro
Ontbijtformule: 16,5 -19,5 euro
Lunch: 5,5 - 12,5 euro
Waar?
Statiestraat 6, 2400 Mol
Zin in nog meer culinaire ontdekkingen? Die vind je in onze Restowijzer.
Lees ook:
Van Thaise schotels tot foodsharing en gebakjes: vijf topadresjes voor veggie en vegan in Vlaanderen
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Van de pastakeuze tot de saus en de kaas: zo zet je élke dag een spaghetti op tafel die lekker én gezond is. “Ga niet ineens alleen maar courgetti eten”
Een bord dampende spaghetti bolognese, pasta pesto of smeuïge lasagne met extra krokante kaaskorst: iedereen heeft wel een favoriet pastagerecht. Iets dat elke dag kan smaken, maar hoe kan je die pasta zo samenstellen dat je hem écht elke dag kan eten? Diëtist Michaël Sels neemt het gerecht onder de loep en gidst je in drie stappen naar een pasta die gezond, lekker én even smeuïg is als je favoriet. “Ik ben geen fan van schrappen, wél van dingen toevoegen.” -
HLN Shop
Voor nog geen 200 euro vliegen én slapen in Venetië, Berlijn of Londen: de scherpste reisdeals op een rij
Kriebelt het om op vakantie te vertrekken, maar wil je er niet te veel geld aan spenderen? Wie het slim aanpakt, kan ook voor een klein budget een leuke reis ondernemen, binnen én buiten Europa. ‘Low cost’ maatschappijen overtroeven elkaar met de meest interessante pakketreizen. HLN Shop helpt je bij het kiezen van een vakantie op jouw maat. -
PREMIUM
Sportdiëtiste deelt 3 voedingsschema’s voor élk type sporter, van beginner tot gevorderde: “Voeding afstemmen helpt altijd”
Staat binnenkort de Antwerpse 10 miles op je planning of wil je gewoon werken aan je conditie in de fitness? “Wat je eet, maakt een groot verschil”, zegt sportvoedingsexperte Stephanie Scheirlynck. Ze deelt tips die ze anders aan haar cliënten geeft, stelt drie nuttige voedingsschema’s op én geeft drie recepten voor elk type sporter op elk niveau. -
-
Vergeet de minitas: XL-totebags zijn deze lente de grootste trend
Berg die minitassen voorgoed op en laat je innerlijke Mary Poppins stralen met een praktische én stijlvolle XL-tas. De big shopper maakt dit voorjaar eindelijk haar grote comeback. -
De klassieke Sprite zal binnenkort niet meer hetzelfde smaken
Coca-Cola kondigt aan dat de smaak en samenstelling van de klassieke limoenfrisdrank Sprite zal veranderen. Waarom tweaken ze dit ‘succesrecept’? En wat kunnen we verwachten van de 'nieuwe’ smaak? -
Spaargids.be
Klant bij AXA Bank of Crelan? Dit verandert er voor jou als gevolg van de fusie
Eind 2021 was er groot nieuws in de bankensector: Crelan nam AXA Bank Belgium over. De Groep Crelan verdubbelde zo in omvang. Tot nu toe bleven beide merken naast elkaar bestaan. Alleen: hoelang blijft alles nog bij het oude voor jou als klant? Zijn er nu al veranderingen? En welke staan er op til? Spaargids.be geeft een stand van zaken én blikt vooruit. -
IN KAART Michelin 2023. Eén nieuw tweesterrenrestaurant en sterren voor Wout Bru en Willem Hiele: ontdek ze hier
De Michelingids beloonde vandaag opnieuw de beste restaurants van België én Luxemburg met een of meerdere sterren. 16 restaurants kregen voor het eerst een ster. Bozar Restaurant uit Brussel was de enige nieuwe zaak met twee sterren. Bij de driesterrenrestaurants was er geen verandering. Viki Geunes, Peter Goossens en Tim Boury blijven onaangeroerd aan de top. Ontdek op onze kaart alle sterrenrestaurants in jouw buurt.