PREMIUM
Urban wineries in België: deze 3 producenten maken gewoon wijn in de stad. Hoe kan dat? En welke invloed heeft dit op de smaak en prijs?
Wie aan wijn denkt, denkt meteen aan wijngaarden op het land, maar tegenwoordig is er een nieuwe generatie wijnmakers die haar wijnen binnen de stadsmuren maakt. Hoe komt een wijn tot stand in de stad? Hoe beïnvloedt dat de smaak en de prijs? En waar kan je dit in ons land al proeven? Sommeliers Joachim Boudens (Hertog Jan at Botanic Sanctuary**) en Tom Leven (Hof van Cleve***) zijn alvast fan. “Deze wijn staat veel dichter bij de consument.”
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Spaargids.be
Welk nettobedrag ontvang je écht van je pensioensparen? In het allerslechtste geval kan je verlies lijden
-
Livios
Hopen werk op de tuinkalender van juni: "Zeer belangrijk om snoeiafval goed op te ruimen”
Deze maand is extra druk voor (hobby)tuiniers: de moestuin draait op volle toeren, het onkruid plant zich razendsnel voort én er moeten hagen gesnoeid worden. Daarbovenop kan zomerdroogte al voor problemen zorgen. Bouwsite Livios vroeg tuinexpert Bart Verelst hoe je deze klussen best aanpakt. -
HLN Shop
De perfecte PFAS-vrije pan: zo kies én onderhoud je die
Kiezen voor gezonde voeding is één ding. Maar door je (bio)groentjes en superfoods vervolgens in de foute pan te gooien, doe je je inspanningen al snel teniet. Het materiaal van sommige pannen kan immers PFAS bevatten, en we hoeven je niet te vertellen dat dit schadelijk is voor je gezondheid. Hoe kies je dan de perfecte pan? HLN Shop geeft raad. Eindigen doen we met zeven tips om te koken en af te wassen zonder krassen. -
-
Wat is gezonder: een sinaasappel of een glas versgeperst sinaasappelsap? Dit zegt onze voedingsexpert
-
PREMIUM
Olijfolie, het nieuwe goud: prijs op weg naar verdubbeling. Hoe kan dat? En kan het nog verder doorschieten?
De prijs van olijfolie dreigt de pan uit te swingen. Een nieuwe prijsstijging, mogelijk zelfs een verdubbeling, lijkt onvermijdelijk, nadat er het voorbije jaar al een derde bijgekomen was. Hoe komt dat? En kan de prijs nog verder doorschieten? “Als er niet radicaal iets verandert in de komende weken, wordt het een catastrofe.” -
Hoe bewaar je aardbeien het best?
Het is hoogseisoen voor de Belgische aardbeien. Maar hoe bewaar je ze thuis het beste om de volle smaak volledig tot zijn recht te laten komen? En kan je ze invriezen voor later, om het hele jaar door van deze smaakbommetjes te genieten? De aardbeitelers van Hoogstraten en Belorta geven advies. -
Mijnenergie
Accijnzen voor aardgas verhogen in juli én mogelijk ook in oktober: op welke financiële impact moet je rekenen?