Komt een brood dat je maakt met een broodbakmachine goedkoper uit tegenover een brood kopen in de bakker? Experts Nico Lespoix en Eva De Voeght tippen hoe je er best aan begint.
Volledig scherm
PREMIUM
Komt een brood dat je maakt met een broodbakmachine goedkoper uit tegenover een brood kopen in de bakker? Experts Nico Lespoix en Eva De Voeght tippen hoe je er best aan begint. © Shutterstock / Mehtap Ozcan

Twee keer zoveel broodbakmachines verkocht bij bol.com: met het advies en de basisrecepten van deze bakexperten kan het niet mislukken

Nu het brood duurder wordt, gaat niet alleen bloem momenteel vlotjes over de toonbank. Ook de broodbakmachines vliegen de deur uit: bol.com meldde deze maand een verkoop van dubbel zoveel toestellen tegenover vorige maand. “Maar als het bakresultaat tegenvalt, geraken mensen snel ontgoocheld en belandt die machine snel terug achteraan in de kast”, waarschuwt broodbakexpert Nico Lespoix. Hij en Eva De Voeght van Domo geven daarom handige tips én een basisrecept voor zowel beginnende als ervaren thuisbakkers.