Chef-kok Kristof Eylenbosch geeft alvast twee van minstens 150 kreeften een bouillonbad. Daarnaast wachten ook al de tientallen moten zalm.
Volledig scherm
PREMIUM
Chef-kok Kristof Eylenbosch geeft alvast twee van minstens 150 kreeften een bouillonbad. Daarnaast wachten ook al de tientallen moten zalm. © Geert De Rycke

Traiteurs over de laatste sprint richting feesttafel: "Kreeft koken tot halfvier 's nachts. Elke minuut telt”

Voor u vanavond die kalkoenrollade of dat kreeftenbuffet aanvalt, trakteer misschien eerst de traiteurs op een smakelijk applaus. Want dat u straks alweer van zo’n heerlijk kerstmaal kan genieten, dankt u in de eerste plaats aan hùn slapeloze nachten en 28.000 stappen per dag. Verslag van de laatste sprint richting feesttafel: “Op kerstavond ben ik zodanig pompaf dat ik al van bij het begin van ‘Home Alone’ in slaap val.” 

 1. De populairste elektrische bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professioneel gebruik
  Jobat

  De populair­ste elektri­sche bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professio­neel gebruik

  Het loon op een fiscaal aantrekkelijke manier spekken gebeurt met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. In dat rijtje hoort uiteraard ook de bedrijfswagen thuis. Welke elektrische modellen krijgen daarbij de voorkeur? En hoe zit het precies met de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer? Jobat.be biedt een overzicht.
 2. PORTRET. Pas op zijn 18de belandde hij vanuit Georgië in ons land en sprak hij geen woord Nederlands. Vandaag is hij tweesterrenchef. Wie is Karen Torosyan?
  PREMIUM
  7

  PORTRET. Pas op zijn 18de belandde hij vanuit Georgië in ons land en sprak hij geen woord Nederlands. Vandaag is hij tweester­ren­chef. Wie is Karen Torosyan?

  Zelden een kok zo geëmotioneerd twee Michelinsterren zien ontvangen. Het leven van Karen Torosyan - dit jaar 43 - leest dan ook als een sprookje. Omdat zijn ouders op zoek gingen naar een beter leven, belandde hij op zijn 18de vanuit Georgië in ons land. Zonder één woord Frans of Nederlands in zijn bagage. En dus begon hij als afwasser bij een brasserie. Vandaag is hij in datzelfde Brussel tweesterrenchef in ‘Bozar Restaurant’: “Alleen maar omdat mijn ouders een beter leven voor hun kinderen wilden.”