PREMIUM
Topslager test 10 soorten préparé uit de supermarkt en heeft één duidelijke favoriet: “Hier ruik je tenminste het verse vlees”
Heerlijk met uitjes en perfect voor bij de lunch: préparé is ontegensprekelijk een van de populairste smeersels voor op de boterham. Het liefst komt die van bij de slager, maar ook in de supermarkt vind je talloze varianten. Zijn die evengoed qua smaak en kwaliteit? Wij lieten meesterslager Luc De Laet van The Butcher’s Store tien verschillende soorten proeven en verstopten er één veggie variant onder. Welke komt als beste uit de test? “Zeker dat dit geen productiefout is?”
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
12
“Ik schreeuwde het uit”: onderzoek toont geweld en misbruik aan in keuken van sterrenrestaurants
Afranselingen, vernederingen, wreedheid en brandwonden: chefs van sterrenrestaurants vinden dat pijn en extreem lijden in hun elitekeukens noodzakelijk zijn om karakter te kweken en om respect af te dwingen bij collega’s. Dat blijkt uit langdurig universitair onderzoek bij 62 toprestaurants in elf landen, waaronder ook België. -
Livios
Een groener en sterker gazon in de lente? Ga dan dit weekend met deze tuinklusjes aan de slag
In februari ligt de tuin er dor en kaal bij. Het groeiseizoen laat nog even op zich wachten en erg veel valt er bijgevolg niet te doen in de tuin. Alleszins, dat lijkt zo op het eerste zicht. Bouwsite Livios vroeg aan tuinexpert Bart Verelst hoe we onze groene vingers tóch nuttig kunnen bezighouden in februari. -
Geen cafeïne, wel een energieboost: zijn deze drankjes de nieuwe koffie?
Koffie blijft altijd populair, maar toch kan je geen enkele koffiebar binnenwandelen zonder nieuwe trends tegen te komen. Van spicy ginger shots tot matchathee of chicorei: kunnen ze hetzelfde effect als koffie hebben zo vroeg in de ochtend? Waarom zou je 3,5 euro betalen voor 5 cl geconcentreerde gember in plaats van evenveel geld voor een cappuccino? Diëtist en voedingsexpert Michaël Sels legt de impact van die drankjes op je lichaam uit. -
-
Denemarken wint Bocuse d'Or, België met lege handen naar huis
Het Deense team, dat eerder de Europese finale van de Bocuse d'Or had gewonnen, is maandag laureaat geworden in de eerste mondiale editie van de culinaire wedstrijd. Noorwegen haalde de tweede plaats, Hongarije werd derde. België vertrekt met lege handen van de wedstrijd tijdens het Salon International de la Restauration (SIRHA) in het Franse Lyon. -
Spaargids.be
De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interessant is een rekening bij de overheid?
Wie zijn spaargeld minstens een jaar kan missen, kan het op een e-DEPO bij de Deposito- en Consignatiekas van de Belgische Staat zetten. De opbrengst ervan wordt maand per maand vastgelegd. Voor januari was dat 2,40%, voor februari stijgt de rente tot 2,80%. Let wel: je geld moet voor de eerste van de maand op de rekening staan om die maand recht op een rente te hebben. Spaargids.be zet alles op een rij. -
Met dit simpele trucje wordt oud brood op amper 5 minuten weer eetbaar... mét krokante korst
We hebben allemaal al eens een brood gekocht om drie dagen later pas te beseffen dat je het nog hebt liggen. Nu de prijzen de pan uit swingen, is het misschien handig om te weten hoe je dat (oud) brood langer eetbaar houdt. Koop je best een gesneden of ongesneden exemplaar? En is de diepvries zo’n goed idee als soms wordt beweerd? Bakker Toon De Klerck legt uit. -
30
Duurdere voeding “onvermijdelijk”, zegt sector
Dat consumenten vandaag fors meer betalen voor hun voeding, was onvermijdelijk. Dat zegt Fevia, de federatie van de voedingsindustrie. Het is nog maar de vraag of en wanneer de prijzen opnieuw kunnen zakken.