Wat doe je best als je je tong hebt verbrand aan warm eten of een warme drank?
Volledig scherm
Wat doe je best als je je tong hebt verbrand aan warm eten of een warme drank? © ThinkStock

Tong verbrand aan te hete koffie? Zo raak je het snelst van de pijn verlost

Niets zo zalig als een warm kopje koffie, thee, chocomelk of zelfs glühwein om de koude temperaturen te trotseren. Maar als je drankje té heet is, zit je met een verbrande tong. Hoe laat je de pijn zo snel mogelijk stoppen en wat doe je beter niet? Wetenschapsexpert Martijn Peters geeft advies.

 1. De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interessant is een rekening bij de overheid?
  Spaargids.be

  De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interes­sant is een rekening bij de overheid?

  Wie zijn spaargeld minstens een jaar kan missen, kan het op een e-DEPO bij de Deposito- en Consignatiekas van de Belgische Staat zetten. De opbrengst ervan wordt maand per maand vastgelegd. Voor januari was dat 2,40%, voor februari stijgt de rente tot 2,80%. Let wel: je geld moet voor de eerste van de maand op de rekening staan om die maand recht op een rente te hebben. Spaargids.be zet alles op een rij.
 2. “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost
  TV

  “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost

  Goed nieuws voor de fans van de bekroonde jongerenreeks ‘Hacked’, want het tweede seizoen is in aantocht. In de eerste tien afleveringen maakte de kijker kennis met de drie hechte vrienden Nilou (Alicia Andries), Malick (Misha van der Werf) en Adanne (Helena Tengan), die gechanteerd en geteisterd werden door een genadeloze hacker. Maar nu is het tijd voor de andere kant van het verhaal. De fans komen eindelijk wat meer te weten over de hacker zélf.
 3. “Een portie spaghettisaus kan je ook au-bain-marie boven een pot kokend water ontdooien": hoe haal je het meeste uit je diepvries? Experte legt uit
  PREMIUM

  “Een portie spaghetti­saus kan je ook au-bain-ma­rie boven een pot kokend water ontdooien": hoe haal je het meeste uit je diepvries? Experte legt uit

  Als jouw diepvries een chaotische verzameling van onherkenbare restjes is die je al drie maanden geleden had moeten opeten, ben je zeker niet alleen. Toch kan je die diepvries ook inschakelen voor veel meer dan dat. Hoe krijg je meer ruimte in je diepvries? En hoe ontdooi je die gerechten of je diepvries zelf het best? Joke Michiel van sterrenrestaurant Souvenir zet 10 praktische do’s en don’ts op een rijtje. “Ontdooi iets op de juiste manier en er is geen smaakverschil met vers eten.”