Hoe maak je de lekkerste tomaat-garnaal? Chef Piet Huysentruyt leert er ons alles over.
Volledig scherm
PREMIUM
Hoe maak je de lekkerste tomaat-garnaal? Chef Piet Huysentruyt leert er ons alles over. © Shutterstock / Pieter-Jan Van Stockstraeten

Tips van de chef: zo maak je de perfecte tomaat-garnaal volgens Piet Huysentruyt. “Koop in geen geval diepvriesgarnalen!”

Nu het garnalenseizoen weer in zicht is, is het tijd om de favoriete Vlaamse klassieker tomaat-garnaal weer op tafel te zetten. Hoewel het een simpel gerecht lijkt, kan er toch heel wat fout gaan in de bereiding. Piet Huysentruyt snelt graag ter hulp om er een succes van te maken. “De garnalen moeten de ster van het bord zijn", vertelt hij. “Je mag ze niet laten overstemmen door een ander ingrediënt.” Hij legt uit op welke vijf dingen je moet letten én deelt zijn exclusief recept.

  1. Met gevelisolatie kan je jouw verwarmingskosten met 30 procent verlagen: voor wie is het interessant? En wat kost het?
    Livios

    Met gevelisola­tie kan je jouw verwar­mings­kos­ten met 30 procent verlagen: voor wie is het interes­sant? En wat kost het?

    Je gevel isoleren aan de buitenzijde van je woning kan je verwarmingskosten met 30% verlagen. Dat zegt xthermo, de Belgische federatie van fabrikanten van systemen voor buitengevelisolatie. “Buitengevelisolatie is de volgende logische stap nadat je je dak en ramen hebt geïsoleerd.” Maar wat komt daar precies bij kijken? Wat kost het en kan je er een premie voor opstrijken? Livios.be zocht een antwoord.