Stoofpotje met lamsvlees en wintergroenten
MaandagDe titel van dit recept verklapt het al: een klassiek stoofpotje, perfect voor extra gezelligheid. En wie me kent, weet het. Ik houd van gerechten die lekker staan te pruttelen, zodat ik intussen de tafel gezellig kan dekken of snel nog even opruimen.
Bereidingstijd: 15 minuten + 45 minuten sudderen
Prijs: € 3,50 p.p.
Ingrediënten voor 2 personen
• 1 rode ui
• 2 teentjes knoflook
• 2 wortelen
• 2 raapjes
• 1 peterseliewortel
• 250 g lamsstoofvlees
• 1 klontje boter
• ½ el garam masala
• 1 tl gemalen komijn
• 1 rode chilipeper
• 400 g tomatenblokjes
• 250 ml kippenbouillon (of groentebouillon)
• 100 ml rode wijn (optioneel)
• verse koriander of peterselie
Zo maak je het
Hak de rode ui fijn en pers de knoflook. Snijd de wortelen, raapjes en peterseliewortel in stukken.
Bak de stukjes vlees kort aan in de helft olijfolie, de helft boter. Haal het vlees uit de pot.
Stoof de ui en knoflook aan in dezelfde pot. Voeg de garam masala en komijn toe en bak even mee. Voeg de groenten, tomatenblokjes en bouillon toe. Blus eventueel met rode wijn. Kruid met zwarte peper en een snufje zout.
Laat 45 minuten pruttelen met het deksel op de pot. Hak intussen de koriander of peterselie fijn.
Werk af met koriander of peterselie.
Tip: Geen peterseliewortel te vinden? Gebruik dan pastinaak. Even smaakvol!
Elke dag vind je een recept van HLN Eten in de weekkrant.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Waarom een maaltijd overslaan minder onschuldig is dan je denkt: “Niet voor niets is intermittent fasting uit de top 10 diëten van 2023 gehaald”
Te weinig tijd, geen honger of een streng dieet zoals intermittent fasting: iedereen slaat al weleens een maaltijd over. Volgens een nieuwe Amerikaanse studie denk je daar maar beter twee keer over na. Wat als je toch een maaltijd overslaat? En waarom is het écht geen goed idee? Diëtist Michaël Sels legt uit. -
Denemarken wint Bocuse d'Or, België met lege handen naar huis
Het Deense team, dat eerder de Europese finale van de Bocuse d'Or had gewonnen, is maandag laureaat geworden in de eerste mondiale editie van de culinaire wedstrijd. Noorwegen haalde de tweede plaats, Hongarije werd derde. België vertrekt met lege handen van de wedstrijd tijdens het Salon International de la Restauration (SIRHA) in het Franse Lyon. -
Livios
Verwarmen met airco: het effect op je woongenot én je energieverbruik
Wanneer het kwik in de zomer de hoogte ingaat, is airco in huis meer dan welkom. Maar je kan zo’n toestel ook gebruiken om je woning te verwarmen. Hoe gaat dat precies in zijn werk? Kan het in elke woning? Is een combinatie met zonnepanelen mogelijk? Bouwsite Livios vroeg het aan Stijn Verbeke, energie-expert bij de Universiteit Antwerpen en EnergyVille/VITO. -
-
Zo voorkom je dat je zelfgemaakte cake ingezakt uit de oven komt
Of je nu graag een klassieke vier-vierdencake met vanille of chocolade bakt: dit gebak verveelt nooit. Maar hoe zorg je ervoor dat er een geslaagde versie de oven uit komt? En hoe voorkom je dat de cake inzakt? Patissiers Lotte Van Gorp en Erik Reintjes leggen uit én delen het ultieme 7-stappenplan. “Voeg niet alle eieren in één keer toe.” -
PREMIUMTV21
Gert Verheyen breekt in ‘Over de oceaan’ na pijnlijk bericht van zijn zoon: “Het schuldgevoel draag ik nog altijd mee”
Het is een Gert Verheyen (52) die we nog niet eerder zagen. Wanneer zijn drie zoons in ‘Over de oceaan’ vertellen dat hun papa sinds de scheiding weinig initiatief neemt om contact met hen te zoeken, kan de nuchtere voetbalanalist zijn tranen niet bedwingen. Wat volgt is een bijzonder open getuigenis over ‘de grootste mislukking uit zijn leven’. “Het moment dat ik hen vertelde dat ik wegging, vergeet ik nooit meer.” -
Jobat
Werken als interim: krijg je dan een hoger loon? En met welke voordelen en nadelen moet je rekening houden?
De vacaturegraad van interimjobs blijft een pak hoger dan die van vaste banen. Er zijn in ons land dan ook voortdurend tienduizenden vacatures voor jobs als uitzendkracht. Dat blijkt uit recente cijfers van Statbel. Waar vind je de meeste vacatures op interimbasis? Verdien je als uitzendkracht meer dan als vaste medewerker? En wat zijn de voor- en nadelen van zo’n tewerkstelling als interim? Jobat.be zet het voor je op een rij. -
Zijn diepvriesgroenten even gezond als verse groenten? En welk brood kies je best? Sandra Bekkari deelt 6 keuzetips voor de supermarkt
Gezonder eten begint in de supermarkt, maar dat is niet altijd evident. Want hoe maak je de slimste keuzes? En waar moet je op letten als je de etiketten van producten leest? Op dag 9 van de ‘Start Gezond’-challenge helpt Sandra Bekkari je op weg in de supermarkt en geeft ze je de ultieme tips om gezond te shoppen. “Voor de ingrediënten geldt: hoe korter de lijst, hoe beter.”