“Chips zijn trouwens niet alleen lekker tussendoor. Het kan wat mij betreft bij bepaalde maaltijden een goede vervanger voor frieten zijn.”
Volledig scherm
PREMIUM
“Chips zijn trouwens niet alleen lekker tussendoor. Het kan wat mij betreft bij bepaalde maaltijden een goede vervanger voor frieten zijn.” © Johan Kafkot

Sterrenchef test chips met de smaak van Subway, KFC en Pizza Hut: “Door de chips tegelijk met de kip in de mond te steken, krijg je het krokante effect terug”

Een teriyaki-sandwich van Subway, pizza margherita van Pizza Hut en krokante kip van KFC: ze bestaan nu ook in de vorm van chips. Maar smaken deze chips écht naar hun smaakvariant in het fastfoodrestaurant? En zijn ze überhaupt lekker? Wij lieten sterrenchef Olivier de Vinck, van het bekroonde restaurant Kommilfoo in Antwerpen, een smaaktest doen. 

 1. Welk fruitsap uit de supermarkt is het lekkerst én gezondst? Diëtiste proeft 10 soorten: "Wat een rare, muffe geur”
  PREMIUM

  Welk fruitsap uit de supermarkt is het lekkerst én gezondst? Diëtiste proeft 10 soorten: "Wat een rare, muffe geur”

  Bij een heerlijk ontbijt hoort een glaasje fruitsap. In reclamespots wordt dat nog steeds in beeld gebracht als hét toonbeeld van een gezonde start van de dag. Maar is dat wel zo? En zorgt dat ene glas appelsiensap echt voor voldoende vitamine C om onze weerstand op peil te houden? Diëtiste Iris Daems beoordeelt 10 soorten uit de supermarkt. “Een glas fruitsap bevat vooral veel suiker, zelfs zoveel als een glas cola.”
 2. Hoe lekker én gezond zijn de populairste kant-en-klare maaltijdboxen? Diëtiste Sanne Mouha doet de test: “Groentecombinaties die je anders nooit zou eten”
  PREMIUM

  Hoe lekker én gezond zijn de populair­ste kant-en-kla­re maaltijd­boxen? Diëtiste Sanne Mouha doet de test: “Groente­com­bi­na­ties die je anders nooit zou eten”

  De coronacrisis heeft de populariteit van maaltijdboxen een boost gegeven. Waar je tot voor kort beperkt was tot het laten leveren van de verschillende ingrediënten om uiteindelijk zelf nog een maaltijd te moeten bereiden, kan je voortaan ook kant-en-klare maaltijdboxen tot aan je voordeur laten brengen. De verse gerechten hoef je vervolgens enkel nog op te warmen. Maar zijn de maaltijden wel voedzaam en gezond om dagelijks te verorberen? Diëtiste Sanne Mouha onderwerpt er drie aan een test. “Veel beter alternatief dan een pizza of een boterham met salami.”