Sportcoach Hélène Allard en voedingsexpert Piet De Pauw over het grote aanbod aan producten met extra proteïnen in de supermarkt: “Er zitten veel addertjes onder het gras”
Volledig scherm
PREMIUM
Sportcoach Hélène Allard en voedingsexpert Piet De Pauw over het grote aanbod aan producten met extra proteïnen in de supermarkt: “Er zitten veel addertjes onder het gras” © Shutterstock / Joël Hoylaerts

Steeds meer producten met extra proteïnen in de supermarkt: is dat gezond? En kan je door er meer van te eten vermageren of niet?

Tegenwoordig liggen de supermarkten vol met proteïnerepen of zuivelproducten waarop in grote letters ‘met extra proteïnen’ prijkt. Wie ze koopt, gaat er bijna automatisch van uit gezond bezig te zijn. Maar is dat effectief zo? Hebben we die extra proteïnen nodig en kan je ook te véél proteïnen opnemen? Ex-atleet en loopcoach Hélène Allard van het Brusselse ‘Run for Fit’ en sportvoedingsdeskundige Piet De Pauw leggen uit. “Er zitten heel wat addertjes onder het gras.”

 1. Waar eet presentator Peter Van de Veire (51)? “Hier bedienen ze jou alsof je de koning bent. Sommigen vinden dat bullshit, maar ik geniet ervan”
  PREMIUM

  Waar eet presenta­tor Peter Van de Veire (51)? “Hier bedienen ze jou alsof je de koning bent. Sommigen vinden dat bullshit, maar ik geniet ervan”

  Hij vertoeft graag met zijn stem op de radio, maar evengoed gebruikt ‘Goeiemorgen Morgen’-dj Peter Van de Veire (51) die stem met plezier om gezellig te babbelen op restaurant. “Niets heerlijker dan je voeten onder een vreemde tafel schuiven”, lacht hij. “Als het aan mij lag, zou ik elke dag uit eten gaan.” Wanneer hij zelf niet in de keuken staat, is de kans groot dat je hem tegenkomt in één van deze 7 favoriete eetadressen doorheen ons land.
 1. Bak je frietjes best in de oven, airfryer of friteuse? En wat als je zwarte spikkels ziet na het bakken? 2 topfrituristen delen gouden tips om er zelf te maken
  PREMIUM

  Bak je frietjes best in de oven, airfryer of friteuse? En wat als je zwarte spikkels ziet na het bakken? 2 topfritu­ris­ten delen gouden tips om er zelf te maken

  De kans dat er vanavond bij jou frieten met mayonaise op het menu staan is groot: zes op de tien Belgen eet ze wekelijks. Maar hoe maak je ze zelf het lekkerst klaar als je geen zin hebt in diepvriesfrieten of niet in de frituur geraakt? Davy Vannieuwenhuyze en Melissa Buyse van Frituur Davy in Bissegem delen hun gouden tips, waarmee ze in 2019 de titel van beste frituur van Vlaanderen binnenhaalden. “Veel mensen kiezen de foute aardappelen.”
 2. 5x lekker koken voor 21,5 euro: HLN-chefs tippen deze toprecepten voor de komende week

  5x lekker koken voor 21,5 euro: HLN-chefs tippen deze toprecep­ten voor de komende week

  Weet je nog niet wat je de komende week gaat klaarmaken? Zet eens zalm op het menu. Sandra Bekkari tipt een heerlijk receptje waarbij je de vis een oosters tintje geeft door hem te marineren en te combineren met wok van Chinese kool. Jelle Beeckman maakt er dan weer taco's met sushirijst van. Piet Huysentruyt stilt op zijn beurt je honger met klassieke Vlaamse kost. En dat allemaal niét kostelijk voor de portefeuille: dat smaakt extra goed dus! Voor welk gerecht ga jij?