PREMIUM
Steeds meer producten met extra proteïnen in de supermarkt: is dat gezond? En kan je door er meer van te eten vermageren of niet?
Tegenwoordig liggen de supermarkten vol met proteïnerepen of zuivelproducten waarop in grote letters ‘met extra proteïnen’ prijkt. Wie ze koopt, gaat er bijna automatisch van uit gezond bezig te zijn. Maar is dat effectief zo? Hebben we die extra proteïnen nodig en kan je ook te véél proteïnen opnemen? Ex-atleet en loopcoach Hélène Allard van het Brusselse ‘Run for Fit’ en sportvoedingsdeskundige Piet De Pauw leggen uit. “Er zitten heel wat addertjes onder het gras.”
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Hoe komt het dat er al witte asperges verkrijgbaar zijn, ook al is het seizoen nog niet gestart? En heeft het witte goud ook ‘last’ van de inflatie?
Ook al is het nog maar half maart en allesbehalve lenteweer, toch zijn er al heel wat witte asperges te koop. Normaal moeten we wachten tot Pasen voor de eerste lading. Hoe komt het dat er nu al verkrijgbaar zijn? En zijn de aperges dit jaar ook duurder door inflatie of niet? Aspergetelers Bert Vercammen en Charlotte Vanderbeken leggen uit. -
PREMIUM
Waar eet presentator Peter Van de Veire (51)? “Hier bedienen ze jou alsof je de koning bent. Sommigen vinden dat bullshit, maar ik geniet ervan”
Hij vertoeft graag met zijn stem op de radio, maar evengoed gebruikt ‘Goeiemorgen Morgen’-dj Peter Van de Veire (51) die stem met plezier om gezellig te babbelen op restaurant. “Niets heerlijker dan je voeten onder een vreemde tafel schuiven”, lacht hij. “Als het aan mij lag, zou ik elke dag uit eten gaan.” Wanneer hij zelf niet in de keuken staat, is de kans groot dat je hem tegenkomt in één van deze 7 favoriete eetadressen doorheen ons land. -
Livios
“Dit is een maand, waarin de meeste snoeiwerken uitgevoerd mogen worden”: alle tuinklussen in maart op een rijtje gezet
In maart breekt de lente aan. Het is het startsein voor menig hobbytuinier, maar vorstperiodes kunnen flink wat schade aanrichten. Bouwsite Livios vroeg aan tuinexpert Bart Verelst wat je in maart beter wel en niet doet in je tuin. -
-
Waarom zijn hopscheuten maar zo kort in het seizoen én zo duur?
Nog tot begin april loopt het seizoen van de exclusieve hopscheut. Een Belgische delicatesse, waar sterrenchefs veel geld voor willen neertellen. Voor 1 kilo betaal je op dit moment meer dan 100 euro. Maar hoe komt het dat een schijnbaar simpele scheut zo duur kan zijn? En hoe kan je het toch op een eenvoudige én goedkope manier thuis klaarmaken? Wij vroegen raad aan telers Benedikte Coutigny en Paul Temmerman. -
PREMIUM
Bak je frietjes best in de oven, airfryer of friteuse? En wat als je zwarte spikkels ziet na het bakken? 2 topfrituristen delen gouden tips om er zelf te maken
De kans dat er vanavond bij jou frieten met mayonaise op het menu staan is groot: zes op de tien Belgen eet ze wekelijks. Maar hoe maak je ze zelf het lekkerst klaar als je geen zin hebt in diepvriesfrieten of niet in de frituur geraakt? Davy Vannieuwenhuyze en Melissa Buyse van Frituur Davy in Bissegem delen hun gouden tips, waarmee ze in 2019 de titel van beste frituur van Vlaanderen binnenhaalden. “Veel mensen kiezen de foute aardappelen.” -
TV
STREAMINGTIP. ‘H4Z4RD’: Dimitri Vegas ruilt de beats voor het witte doek
Hij werd wereldberoemd als de helft van dj-duo Dimitri Vegas & Like Mike, maar sinds een tijdje slaat eerstgenoemde z’n vleugels uit. Na enkele kleinere filmrollen draait het in ‘H4Z4RD’ - vanaf nu op Streamz - volledig rond de oudste van de Thivaios-broertjes. -
5x lekker koken voor 21,5 euro: HLN-chefs tippen deze toprecepten voor de komende week
Weet je nog niet wat je de komende week gaat klaarmaken? Zet eens zalm op het menu. Sandra Bekkari tipt een heerlijk receptje waarbij je de vis een oosters tintje geeft door hem te marineren en te combineren met wok van Chinese kool. Jelle Beeckman maakt er dan weer taco's met sushirijst van. Piet Huysentruyt stilt op zijn beurt je honger met klassieke Vlaamse kost. En dat allemaal niét kostelijk voor de portefeuille: dat smaakt extra goed dus! Voor welk gerecht ga jij?