Sportcoach Hélène Allard en voedingsexpert Piet De Pauw over het grote aanbod aan producten met extra proteïnen in de supermarkt: “Er zitten veel addertjes onder het gras”
Volledig scherm
PREMIUM
Sportcoach Hélène Allard en voedingsexpert Piet De Pauw over het grote aanbod aan producten met extra proteïnen in de supermarkt: “Er zitten veel addertjes onder het gras” © Shutterstock / Joël Hoylaerts

Steeds meer producten met extra proteïnen in de supermarkt: is dat gezond? En kan je door er meer van te eten vermageren of niet?

Tegenwoordig liggen de supermarkten vol met proteïnerepen of zuivelproducten waarop in grote letters ‘met extra proteïnen’ prijkt. Wie ze koopt, gaat er bijna automatisch van uit gezond bezig te zijn. Maar is dat effectief zo? Hebben we die extra proteïnen nodig en kan je ook te véél proteïnen opnemen? Ex-atleet en loopcoach Hélène Allard van het Brusselse ‘Run for Fit’ en sportvoedingsdeskundige Piet De Pauw leggen uit. “Er zitten heel wat addertjes onder het gras.”

  1. Wat eten we vandaag? Eén van deze favoriete ovenschotels van Wim Ballieu: 3 recepten vol comfort en warmte

    Wat eten we vandaag? Eén van deze favoriete ovenscho­tels van Wim Ballieu: 3 recepten vol comfort en warmte

    Easy does it op drukke weekdagen. En wat is er in de herfst heerlijker dan een nostalgische ovenschotel? Chef-kok en foodie Wim Ballieu (39) deelt met ons de lekkerste herfstrecepten uit zijn nieuwste boek ‘Nog meer ovenschotels’. Stevige en lekkere kost, zonder te veel poespas. Hij deelt meteen ook het basisrecept erbij voor een smeuïge aardappelpuree. Is het al etenstijd?
  2. “49 procent van jongeren is beschaamd om koffie met koemelk te bestellen in het openbaar”: hoe zien hun eet- en drankgewoontes eruit?

    “49 procent van jongeren is beschaamd om koffie met koemelk te bestellen in het openbaar”: hoe zien hun eet- en drankge­woon­tes eruit?

    De tijden dat je als je een cappuccino bestelde maar keuze had uit één type (koe)melk, liggen ver achter ons. Vandaag kan je ook een wolkje soja-, amandel- of havermelk in je koffie krijgen. Naast een veranderende keuze in aanbod, is het vooral de vraag van de consument die zich wijzigt. Hoe zien de eet- en drankgewoontes van de millennials en gen Z’ers eruit vandaag?