Wat je eet, kan je sportprestaties beïnvloeden, maar hoe weet je wat best kan eten? Sportdiëtiste Stephanie Scheirlynck geeft gouden tips om mee aan de slag te gaan.
Volledig scherm
PREMIUM
Wat je eet, kan je sportprestaties beïnvloeden, maar hoe weet je wat best kan eten? Sportdiëtiste Stephanie Scheirlynck geeft gouden tips om mee aan de slag te gaan. © Steven Richardson

Sportdië­tis­te legt uit hoe de juiste voeding jouw sportpres­ta­ties verbetert: “Skyr of Griekse yoghurt helpen voor je spierherstel”

Staat aankomende zondag de Antwerpse 10 miles op je planning of wil je jouw lichaam summerproof maken in de fitness? Dan kan het interessant zijn om je voeding eens onder de loep te nemen. “Voor Start to Run heb je nog niet meteen sportdrank nodig, maar de juiste voeding maakt hier al meteen een verschil”, zegt sportvoedingsexperte Stephanie Scheirlynck. Ze deelt nuttige voedingsschema’s en recepten voor elk type sporter op elk niveau.

 1. EXCLUSIEF. Kijk mee in de keuken van 6 bekende Belgische sterrenchefs: hoe gaat het er achter de schermen aan toe?
  Play
  Michelinsterren 2022

  EXCLUSIEF. Kijk mee in de keuken van 6 bekende Belgische sterren­chefs: hoe gaat het er achter de schermen aan toe?

  Maandag 23 mei vindt het jaarlijkse hoogtepunt van de gastronomie plaats: de Michelingids deelt (nieuwe) sterren uit. Dat een ster een grote bekroning op hard werk is, weet iedereen, maar wat gebeurt er achter de schermen? En wat verandert er als je er een in de wacht sleept? HLN Eten geeft een exclusieve inkijk in de keuken van Viki Geunes (***), Michaël Vrijmoed (**), Bart Desmidt (**), Marcelo Ballardin (*), Dominique Tondeurs (*) en Hendrik Dierendonck & Timon Michiels (*).
 2. Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttijden
  Livios

  Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttij­den

  Wie deze zomer niet wil puffen in een veel te warm huis, kan investeren in een airco of lucht-luchtwarmtepomp. Dat is een effectieve manier om de temperatuur binnenshuis het hele jaar door comfortabel te houden. In de zomer worden de kamers gekoeld en ontvochtigd en tijdens de winter doet de lucht-luchtwarmtepomp dienst als energiezuinige elektrische bijverwarming. Maar hoe zit het met de wachttijden voor die aircotoestellen? Ben je hopeloos te laat als je er nog eentje wil voor de zomer? Bouwsite Livios vroeg het aan Lieven Verstaen van Daikin.