Dit najaar zijn traybakes dé foodtrend van het moment. Foodblogger Stefanie Baert deelt 5 stappen om er zelf mee aan de slag te gaan én 3 beginnersfouten die je zeker wil vermijden.
Volledig scherm
Dit najaar zijn traybakes dé foodtrend van het moment. Foodblogger Stefanie Baert deelt 5 stappen om er zelf mee aan de slag te gaan én 3 beginnersfouten die je zeker wil vermijden. © FoodLove / The Fresh Light

Snel klaar én weinig afwas achteraf: foodblogger tipt hoe je smakelijke traybakes maakt dit najaar. “Zelfs pasta kan je mee koken op de bakplaat”

FoodtrendVan maaltijdpakketten in de supermarkt tot recepten op sociale media: traybakes duiken plots overal op. “Het grootste voordeel is dat je er veel tijd mee wint én afwas mee bespaart", duidt foodblogger Stefanie Baert. Kan je alle ingrediënten zomaar op de bakplaat gooien? En op welke temperatuur moet je die oven voorverwarmen? Ze deelt vijf stappen om zelf een traybake te maken, drie beginnersfouten én een recept. “Je moet de groenten niet op voorhand koken.”

  1. Elke dag eten alsof je op vakantie bent: waarom het mediter­raan­se dieet dé manier is om duurzaam gewicht te verliezen zonder jo­jo-ef­fect
    PREMIUM

    Elke dag eten alsof je op vakantie bent: waarom het mediter­raan­se dieet dé manier is om duurzaam gewicht te verliezen zonder jo­jo-ef­fect

    Al voor het zesde jaar op rij komt de mediterrane keuken als de grote winnaar uit de bus als het populairste én meest haalbare dieet volgens US News & Word Report. Wat heeft dit eetpatroon te bieden? En waarom is het zo succesvol? Groentekok Frank Fol kookt met ‘We’re Smart® World’ volgens dezelfde filosofie en leert je de kneepjes van het mediterrane vak. “Groenten en fruit spelen de hoofdrol, maar ook koolhydraten maken er absoluut deel van uit.”
  2. STREAMINGTIPS. Fan van ‘The Last of Us’? Met deze zes titels bent u klaar voor de grote zombie-apocalyps
    TV

    STREAMING­TIPS. Fan van ‘The Last of Us’? Met deze zes titels bent u klaar voor de grote zom­bie-apocalyps

    Het tv-jaar heeft z’n schrikwekkende start niet gemist dankzij de populaire tv-adaptatie van ‘The Last of Us’ op Streamz. De HBO-reeks met Pedro Pascal in de hoofdrol schetst een geloofwaardig beeld van hoe schimmels in combinatie met de opwarming van de aarde de mensheid kunnen infecteren en zo een zombie-pandemie kunnen inluiden. De reeks doet de honger naar meer realistische zombiefilms en -reeksen met een apocalyptisch kantje alleen maar toenemen. En met deze zes alternatieven is die week wachten op een nieuwe aflevering van ‘The Last of Us’ zo om(bie).
  3. Hobbykamer of extra opslagruimte maken van je zolder? Op deze vijf punten moet je letten
    Livios

    Hobbykamer of extra opslagruim­te maken van je zolder? Op deze vijf punten moet je letten

    Kan je wel wat meer ruimte gebruiken in huis? Vooraleer je denkt aan het toevoegen van een extra volume, kijk je best eerst eens naar je zolder. De ruimte onder het dak wordt vaak onderbenut, terwijl ze interessante mogelijkheden kan bieden. Maar vooraleer je je zolder omvormt tot een woonruimte, moet je jezelf eerst enkele belangrijke vragen stellen. Bouwsite Livios lijst ze voor je op.
  1. Van balletjes in tomatensaus tot vol-au-vent: hoe maak je Vlaamse klassiekers op een gezondere manier klaar zonder smaakverlies?

    Van balletjes in tomaten­saus tot vol-au-vent: hoe maak je Vlaamse klassie­kers op een gezondere manier klaar zonder smaakver­lies?

    Gezonde goede voornemens? Check! Maar moet je dat stoofvlees dan voorgoed aan de kant schuiven? En wat met die balletjes in tomatensaus? Sandra Bekkari deelt op dag 10 van de ‘Start Gezond’-challenge 4 tips om Vlaamse klassiekers een tikkeltje gezonder, maar minstens even lekker te maken. “Zelfs van het meest klassieke ‘aardappelen-groenten-vlees’-potje kan je nog een evenwichtige maaltijd maken.”
  2. "1 extra portie zuivel verkleint kans op botbreuken en heupletsels op oudere leeftijd": op welke leeftijd eet je best welke hoeveelheid zuivel? En waarom?
    PREMIUM

    "1 extra portie zuivel verkleint kans op botbreuken en heuplet­sels op oudere leeftijd": op welke leeftijd eet je best welke hoeveel­heid zuivel? En waarom?

    Een op de drie vrouwen en tot een op de vijf mannen ouder dan vijftig krijgt vroeg of laat een fractuur als gevolg van osteoporose of botontkalking. “Uit nieuw wetenschappelijk onderzoek blijkt dat één extra portie zuivel bij ouderen kan leiden tot 33 procent minder botbreuken”, vertelt voedingsdeskundige Inge Coene. Wat verstaan we onder één portie zuivel? En hoeveel porties consumeer je best per leeftijd om het risico te beperken?