Snel en gezond: Pascale Naessens maakt pompoen uit de oven
Bij deze start van de herfstvakantie deelt Pascale Naessens haar favoriete pompoengerecht: lekker gegaard in de oven, met feta en tomaatjes.
Recept: Gegaarde pompoen met feta en tomaatjes in de oven
Dit heb je nodig voor twee personen:
• 1 flespompoen
• 2 grote tomaten
• 1 blokje feta (200 g)
• 30 g pompoenpitten
• ras el hanout
Zo maak je het:
Bereiding: 15 min. Gaartijd: 50 min.
• Verwarm de oven voor op 180 °C.
• Snijd en schil de pompoen.
• Leg de twee helften met de bolle kant naar boven en snijd er dunne inkepingen in. Snijd niet tot helemaal beneden, zodat alles mooi samenblijft.
• Strooi er wat ras el hanout, peper en zout over. Giet er wat olijfolie over en wrijf de kruiden over de pompoen.
• Leg de pompoen in een ovenschaal en zet ze 40 minuten in de voorverwarmde oven. Giet er tussendoor nog eens een beetje olijfolie over.
• Snijd de tomaten in kwarten, verwijder het vocht en de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in blokjes.
• Doe de tomaten in een kom. Verbrokkel de feta erover en meng de pompoenpitten erdoor. Kruid met peper en zout en werk af met een een beetje olijfolie.
• Haal de pompoen uit de oven, lepel het fetamengsel erover en zet nog 10 minuten terug in de oven. Serveer in de ovenschaal.
Op zoek naar meer makkelijke en gezonde recepten? Bestel Pascale haar nieuwste boek ‘Ik eet zo graag’ met korting in de HLN Shop.
Lees ook
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Van spaghetti met champignons tot stoverij van ribbetjes: 5 gerechten om het regenweer mee te vergeten
Het wordt de komende week niet echt weer om gezellig buiten te gaan wandelen. Dus verschans je in de keuken en tover iets lekkers op tafel! HLN-chefs Piet Huysentruyt, Sandra Bekkari en Jelle Beeckman tippen alvast een aantal toprecepten zoals worstenbroodjes als comfortfood, gezellige stoverij ribbetjes en een heerlijke stamppot. Nieuw weekmenu: check! -
Livios
Zonnepanelen plaatsen: deze 7 zaken moet je zeker weten
Dat zonnepanelen het duurzame antwoord zijn op fossiele brandstoffen en op de hoge energieprijzen hoeven we jou niet meer te vertellen. Maar waarop moet je zeker letten bij de installatie? Bouwsite Livios vroeg het aan enkele specialisten. -
21
Dit zijn de nieuwe toptelefoons van Samsung en zoveel kosten ze
Samsung heeft vanavond zijn nieuwe toptelefoons voorgesteld: de Samsung Galaxy S23, de S23+ en de S23 Ultra. De smartphones zullen meer kosten dan de voorgangers van vorig jaar. De prijssprong is niet zo fors als bij Apple vorige herfst, maar er komt toch zo’n twaalf procent bij voor de belangrijkste telefoons uit de reeks. Dit jaar springen daarnaast de camera van 200 megapixels bij de S23 Ultra en de keuze voor een processor van Qualcomm in het oog. Samsung stelde ook vijf nieuwe laptops voor. -
-
PREMIUM
Nu Achelbier geen trappist meer zal zijn: smaakt een abdijbier anders? En wat is het verschil?
De Achelse Kluis, bestaande uit Sint-benedictusabdij van Hamont-Achel als de trappistbrouwerij Achel, wordt verkocht aan Kempische ondernemer Jan Tormans. Dit luidt het officiële einde in van het trappistbier Achel. Wat verandert dit concreet voor het bier en zijn smaak? En zullen er nog trappistbieren verdwijnen? Biersommelier Sofie Vanrafelghem legt uit. “Bij trappist is winst niet het doel, wel kwaliteit en duurzaamheid. Bij abdijbieren is winst wél het doel.” -
Geen cafeïne, wel een energieboost: zijn deze drankjes de nieuwe koffie?
Koffie blijft altijd populair, maar toch kan je geen enkele koffiebar binnenwandelen zonder nieuwe trends tegen te komen. Van spicy ginger shots tot matchathee of chicorei: kunnen ze hetzelfde effect als koffie hebben zo vroeg in de ochtend? Waarom zou je 3,5 euro betalen voor 5 cl geconcentreerde gember in plaats van evenveel geld voor een cappuccino? Diëtist en voedingsexpert Michaël Sels legt de impact van die drankjes op je lichaam uit. -
Consumenten kopen minder witloof: VLAM lanceert tweede Week van het Witloof
Het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM) heeft woensdag voor de tweede keer de Week van het Witloof gelanceerd. Met de Week van het Witloof wil de VLAM de groente en al haar mogelijkheden in de kijker zetten. En dat is nodig volgens de organisatie, want het verbruik van witloof gaat achteruit, zij het lichtjes. -
Zo voorkom je dat je zelfgemaakte cake ingezakt uit de oven komt
Of je nu graag een klassieke vier-vierdencake met vanille of chocolade bakt: dit gebak verveelt nooit. Maar hoe zorg je ervoor dat er een geslaagde versie de oven uit komt? En hoe voorkom je dat de cake inzakt? Patissiers Lotte Van Gorp en Erik Reintjes leggen uit én delen het ultieme 7-stappenplan. “Voeg niet alle eieren in één keer toe.”