Volledig scherm

Snel en gezond: Pascale Naessens maakt pompoen uit de oven

Bij deze start van de herfstvakantie deelt Pascale Naessens haar favoriete pompoengerecht: lekker gegaard in de oven, met feta en tomaatjes. 

 1. Nu Achelbier geen trappist meer zal zijn: smaakt een abdijbier anders? En wat is het verschil?
  PREMIUM

  Nu Achelbier geen trappist meer zal zijn: smaakt een abdijbier anders? En wat is het verschil?

  De Achelse Kluis, bestaande uit Sint-benedictusabdij van Hamont-Achel als de trappistbrouwerij Achel, wordt verkocht aan Kempische ondernemer Jan Tormans. Dit luidt het officiële einde in van het trappistbier Achel. Wat verandert dit concreet voor het bier en zijn smaak? En zullen er nog trappistbieren verdwijnen? Biersommelier Sofie Vanrafelghem legt uit. “Bij trappist is winst niet het doel, wel kwaliteit en duurzaamheid. Bij abdijbieren is winst wél het doel.”
 2. Geen cafeïne, wel een energieboost: zijn deze drankjes de nieuwe koffie?

  Geen cafeïne, wel een energie­boost: zijn deze drankjes de nieuwe koffie?

  Koffie blijft altijd populair, maar toch kan je geen enkele koffiebar binnenwandelen zonder nieuwe trends tegen te komen. Van spicy ginger shots tot matchathee of chicorei: kunnen ze hetzelfde effect als koffie hebben zo vroeg in de ochtend? Waarom zou je 3,5 euro betalen voor 5 cl geconcentreerde gember in plaats van evenveel geld voor een cappuccino? Diëtist en voedingsexpert Michaël Sels legt de impact van die drankjes op je lichaam uit.