Aangeboden door Lekker van bij ons
Gesponsorde inhoud
'Gesponsord' is content gemaakt in opdracht van en betaald door een adverteerder en geproduceerd door de commerciële afdeling van DPG Media. De journalisten van HLN zijn hier niet bij betrokken.
Pascal van Atelier Dierendonck
Volledig scherm
© Pascal van Atelier Dierendonck

Smeult jouw BBQ al? Zo grill je vlees volgens Atelier Dierendonck-slager Pascal

  1. “Deze grillige tomaat is een droomcombinatie met mozzarella en basilicum”: groentechef tipt welke tomaten er zijn en in welk gerecht ze het best passen

    “Deze grillige tomaat is een droomcombi­na­tie met mozzarella en basilicum”: groente­chef tipt welke tomaten er zijn en in welk gerecht ze het best passen

    De zomer is hét tomatenseizoen bij uitstek, maar natuurlijk is er meer dan één type tomaat terug te vinden in de winkel. “Tomaten zijn heel breed inzetbaar”, vindt groentegoeroe en chefkok Frank Fol. Welke soorten zijn er allemaal en wat zijn hun kenmerken? En welke gebruik je het best in een tomatensaus, bij mozzarella of bij een tomaat-garnaal? De chef legt het ons uit en deelt een exclusief recept om het beste uit de groente te halen.
  2. Barman en wetenschapsexpert leggen uit hoe je in geen tijd nieuwe ijsblokjes maakt voor in je drankjes: “Ga voor zo klein mogelijke ijsblokjes”

    Barman en weten­schaps­ex­pert leggen uit hoe je in geen tijd nieuwe ijsblokjes maakt voor in je drankjes: “Ga voor zo klein mogelijke ijsblokjes”

    Op hete dagen snakken we naar ijsblokjes in onze rosé of cocktail, maar wat als je vergeten bent om ijsblokjes te maken: hoe krijg je ze toch snel klaar? En welke soort ijsblokken gebruik je bij welk drankje? Wetenschapsexpert Martijn Peters en barman Bram Van Geert leggen uit hoe je ze best maakt en bij welke cocktail je welke soort ijsblokken serveert. “Bij een plastic ijsblokjeshouder zal het water trager bevriezen.”