Wat kan je verwachten van een volledig plantaardig menu in een hotel? Verschilt de roomservice en het ontbijt zo hard met dat van een 'gewoon' hotel?
Volledig scherm
Wat kan je verwachten van een volledig plantaardig menu in een hotel? Verschilt de roomservice en het ontbijt zo hard met dat van een 'gewoon' hotel? © Mariott

Sapphire House Antwerp is eerste hotel dat 100% plantaardig menu serveert: wat kan je verwachten? “Vleesfans komen hier niets tekort”

EtenVan ontbijt tot lunch, diner en zelfs roomservice: in het recent geopende Sapphire House Antwerp hotel is het volledige eetaanbod 100 procent plantaardig. Een primeur voor ons land, waar chef Bart De Pooter van restaurant Pastorale (**) in Reet verantwoordelijk voor is. Wat kan je verwachten van zo’n plantaardig menu? En komen die menu’s fervente vleeseters tegemoet? “Het ontbijtmenu bevat alle klassiekers die je gewend bent, maar in een nieuw jasje.”

 1. Wie gaat dit seizoen helemaal ontploffen? Drie van onze clubwatchers kijken vooruit
  Gouden 11
  2

  Wie gaat dit seizoen helemaal ontploffen? Drie van onze clubwat­chers kijken vooruit

  De Jupiler Pro League is weer volop bezig en dat betekent dat ook de Gouden 11 terug is. Speel mee met onze sportgame en bewijs dat jij het meeste weet over het Belgische voetbal. Tijdens de eerste zes speeldagen zijn er nog geen prijzen te winnen, omdat de transferperiode nog bezig is. Maar je kunt wel al volop sleutelen aan jouw team. Wij vroegen aan drie van onze clubwatchers wie we in de gaten moeten houden.
 2. Geen ticket kunnen bemachtigen voor Tomorrowland? In dit restaurant beleef je het festival élke dag het hele jaar lang

  Geen ticket kunnen bemachti­gen voor Tomorrow­land? In dit restaurant beleef je het festival élke dag het hele jaar lang

  Hippe beats, een prachtige omgeving en heerlijk eten: morgen start het derde festivalweekend van Tomorrowland dit jaar. Dat het zalig is om op de weide te vertoeven, staat vast, maar wat als je geen ticket hebt kunnen bemachtigen? Dan is een bezoekje aan dit restaurant alvast een prima alternatief: hier is het élke dag Tomorrowland, en ook nog eens het hele jaar door.
 3. Dermatologen zien ‘Margarita brandwond’ opduiken: wat is dat en hoe kan je het vermijden? “Blijft soms weken tot maanden zichtbaar”

  Dermatolo­gen zien ‘Margarita brandwond’ opduiken: wat is dat en hoe kan je het vermijden? “Blijft soms weken tot maanden zichtbaar”

  Op TikTok gaat het verhaal van het drinken van een cocktail met een pijnlijke afloop viraal. Een meisje getuigt hoe ze na een drankje met limoen plots donkerkleurige, pijnlijke plekken rond haar mond opmerkt. De oorzaak volgens de dokter: fytofotodermatitis. Maar hoe ontstaat die huidallergie? En wat heeft die limoen daarmee te maken? Dermatoloog Thomas Maselis legt het voor ons uit. “Alleen wat limoensap dat aan je handen blijft plakken in de zon is al voldoende.”