Sandra Bekkari deelt 5 verwarmende recepten met pittige smaakmakers.
Volledig scherm
Sandra Bekkari deelt 5 verwarmende recepten met pittige smaakmakers. © The Fresh Light / Kristof Ghyselink

Sandra Bekkari deelt 5 recepten met 5 pittige smaakmakers: “je kunt veel meer met nootmuskaat dan alleen maar puree maken”

Wie naar buiten kijkt, krijgt spontaan zin om onder een warm dekentje te kruipen én opwarmende comfortfood op tafel te zetten. Een beetje gember in de soep of chili in een curry: meer moet dat volgens Sandra Bekkari niet zijn. Ze deelt 5 recepten met 5 pittige kruiden die de stormblues meteen wegblazen: “eigenlijk is ras el hanout twintig smaakmakers in één.”

 1. “Amper een halve dag bezig, toen een Michelinchef al vroeg om pasta te leveren”: zo maak je even lekkere, verse pasta als op restaurant
  PREMIUM

  “Amper een halve dag bezig, toen een Michelin­chef al vroeg om pasta te leveren”: zo maak je even lekkere, verse pasta als op restaurant

  Tegen verse pasta zegt niémand nee. Ook sterrenchefs niet. “We waren nog geen halve dag bezig of de eerste aanvraag van een sterrenchef rolde al binnen”, vertellen Bruna Bonaca en Emanuele Mazzaroppi van ‘Pastology’. Ze verklappen hoe je verse pasta maakt én herkent. Daarnaast delen ze een exclusief recept, net als 5 toptips om de lekkerste pasta uit de keuken te toveren. “Zijn alle vormpjes identiek en blinkt de pasta mooi? Dan is de kans groot dat hij naar plastiek smaakt.”
 2. Kwart van de Belgen bespaart op tomaten en appels: worden onze 10 populairste groenten en fruitsoorten binnenkort nóg duurder of net goedkoper?
  PREMIUM
  21

  Kwart van de Belgen bespaart op tomaten en appels: worden onze 10 populair­ste groenten en fruitsoor­ten binnenkort nóg duurder of net goedkoper?

  Verse groenten en fruit worden ons stilaan te duur. Een kwart van de Belgen legt om te besparen zelfs minder tomaten, wortelen en appels in de winkelkar. Welke populaire groenten- en fruitsoorten worden nog duurder? En welke versproducten zullen de komende tijd wél gunstig in prijs zijn? Expert Peter Nicolaï legt uit. “De overstromingen in Italië hebben een grote impact op steenfruit, maar er bestaan goedkopere alternatieven voor de perzik, nectarine of abrikoos.”