Welke voedingsmiddelen helpen tegen hooikoorts? Professor Peter Hellings licht toe.
Volledig scherm
PREMIUM
Welke voedingsmiddelen helpen tegen hooikoorts? Professor Peter Hellings licht toe. © Shutterstock

Recordaantal pollen in de lucht: welke voeding helpt (niet) tegen hooikoorts? “Helft van patiënten krijgt meer klachten als ze alcohol drinken”

Afgelopen week werd in Brussel een recordaantal pollen in de lucht gemeten. Het gaat om de hoogste concentratie in 40 jaar tijd. En er is spijtig genoeg geen verbetering op komst. Zijn er naast medicatie ook voedingsmiddelen die je beter wel of niet eet om symptomen van hooikoorts in te tomen? Professor Peter Hellings en allergie-expert Marijke De Lange lichten toe. “Wie allergisch is voor berkenpollen is dat vaak ook voor appels.”

 1. Je bent wat je eet... of drinkt. “Smoothies of juices kunnen je energieniveau opkrikken" Expert tipt waar je best voor oplet als je ze zelf maakt

  Je bent wat je eet... of drinkt. “Smoothies of juices kunnen je energieni­veau opkrikken" Expert tipt waar je best voor oplet als je ze zelf maakt

  Wegen de laatste loodjes richting de vakantie zwaar en kan je nog wel wat extra energie gebruiken om er te geraken? “Dan zijn smoothies en juices misschien wel handig”, vertelt Anna Santens. “Eén keer een juice drinken, zal geen verschil maken, maar geef het een tijdje een kans en je zal je energieker voelen.” Ze tipt hoe je de meeste voedingsstoffen overhoudt tijdens het blenden, geeft tips voor beginners en deelt 3 recepten mét effect.
 2. "Wekelijks je gras maaien is achterhaald": expert verklapt hoe je je gazon verantwoord laat stralen
  Livios

  "Wekelijks je gras maaien is achter­haald": expert verklapt hoe je je gazon verant­woord laat stralen

  De lente is al even in het land en de gazons in Vlaamse tuinen groeien aan sneltempo. Tijd om de grasmaaier uit het tuinhuis te halen dus. Of niet, want de maand mei werd omgedoopt tot ‘Maai Mei Niet’-maand. Je gras even laten groeien is namelijk goed voor de biodiversiteit. Maai je het gazon liever toch? Of wil je alvast de eerste maaibeurt voorbereiden? Bouwsite Livios vroeg Bart Verelst van Groen Groeien om praktische maaitips.