PREMIUM
Recordaantal pollen in de lucht: welke voeding helpt (niet) tegen hooikoorts? “Helft van patiënten krijgt meer klachten als ze alcohol drinken”
Afgelopen week werd in Brussel een recordaantal pollen in de lucht gemeten. Het gaat om de hoogste concentratie in 40 jaar tijd. En er is spijtig genoeg geen verbetering op komst. Zijn er naast medicatie ook voedingsmiddelen die je beter wel of niet eet om symptomen van hooikoorts in te tomen? Professor Peter Hellings en allergie-expert Marijke De Lange lichten toe. “Wie allergisch is voor berkenpollen is dat vaak ook voor appels.”
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Showbizz9
“Niet iedereen kan porno-acteur worden”: wij spraken met pornoproducente Elise Van Vlaanderen
Hoe gaat het met de OnlyFans-modellen uit de documentaire ‘OnlyFans: De Naakte Vlaamse Waarheid’, een halfjaar nadat de reeks op Streamz verscheen? Dat wou Showbits wel eens weten en dus spraken we opnieuw af met pornoproducente Elise Van Vlaanderen. -
Tweakers
Bluetoothspeakers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijduur tot 25 uur
De zomer lacht ons toe: van bruisende terrasjes tot bomvolle parken over sfeervolle campings. Het zijn ideale gelegenheden voor een fijn streepje muziek. Een bluetoothspeaker - mét lange batterijduur - is daarvoor het perfecte gadget. Hoe herken je de beste exemplaren? En welke speakers – per budgetcategorie eentje – verkiest expert Eric Van Ballegoie van technologiesite Tweakers? -
Feit of fabel: krijg je meer puisten van chocolade?
“Van chocolade krijg je puistjes", is een uitspraak die iédereen al wel eens hoorde passeren. Maar klopt het ook dat je van de cacaosnack meer acne krijgt? Of gaat het eerder om een volksfabeltje? Dermatoloog Thomas Maselis geeft voor eens en altijd het antwoord. -
-
Van pita tot shakshuka: zo maak je 4 Midden-Oosterse klassiekers zélf. “Noem hummus en tahini gerust de mayonaise van Tel Aviv”
Wie aan Midden-Oosterse gerechten denkt, komt automatisch uit bij de intussen ingeburgerde pita- en falafelzaken, maar de échte Israëlische keuken zet veel meer in op smaak en beleving. Zijn er daarin opvallende gelijkenissen of verschillen met de Belgische keuken? En hoe maak je zelf een lekkere shakshuka of hummus? Lori Dardikman en Tom Sas van Boker Tov delen vier recepten en hun beste tips. “Het geheime ingrediënt van hummus is tijd. Dat kan je niet ‘rap rap' maken.” -
Meer dan 9 op de 10 Belgen eet nog steeds elke week vlees: welke soorten zijn het populairst en waarom eten we het zo graag?
Waar de ene zweert bij zijn dagelijks stuk vlees, belandt vlees op de rode lijst bij de ander. “Al eet 3 op de 4 Belgen nog regelmatig vlees”, klinkt het uit resultaten van een onderzoek van gfK in opdracht van VLAM. Neemt vlees nog op dezelfde manier als vroeger een plaats in op ons bord? Of zijn er toch nog verschillen in ons verbruik? -
"Het is precies sushi, maar dan goedkoper": waarom zijn pokébowls zo populair?
Rond, fris en perfect om je Instagram mee te pimpen: we hebben het natuurlijk over de pokébowl. Het aantal restaurants dat ze maakt, schoot de afgelopen vijf jaar in ons land als paddenstoelen uit de grond. Waarom doet de Hawaïaanse specialiteit het zo goed? En wat mag niet ontbreken in een bowl? We passeerden bij drie pokézaken. “Ik werd omvergeblazen door de heerlijke marinades bij de vis.” -
HLN Shop
Het kiezen van de juiste airco is maatwerk: zo bega je geen miskoop
Heerlijk, die warme dagen. Al kan de hitte in huis het behoorlijk lastig maken om te slapen en te werken. Een airco biedt dan instant verkoeling, maar hoe kies je uit alle modellen op de markt het toestel dat ideaal is voor jou? HLN Shop helpt je op weg.