Welke voedingsmiddelen helpen tegen hooikoorts? Professor Peter Hellings licht toe.
Volledig scherm
PREMIUM
Welke voedingsmiddelen helpen tegen hooikoorts? Professor Peter Hellings licht toe. © Shutterstock

Recordaantal pollen in de lucht: welke voeding helpt (niet) tegen hooikoorts? “Helft van patiënten krijgt meer klachten als ze alcohol drinken”

Afgelopen week werd in Brussel een recordaantal pollen in de lucht gemeten. Het gaat om de hoogste concentratie in 40 jaar tijd. En er is spijtig genoeg geen verbetering op komst. Zijn er naast medicatie ook voedingsmiddelen die je beter wel of niet eet om symptomen van hooikoorts in te tomen? Professor Peter Hellings en allergie-expert Marijke De Lange lichten toe. “Wie allergisch is voor berkenpollen is dat vaak ook voor appels.”

  1. Van pita tot shakshuka: zo maak je 4 Midden-Oosterse klassiekers zélf. “Noem hummus en tahini gerust de mayonaise van Tel Aviv”

    Van pita tot shakshuka: zo maak je 4 Mid­den-Oosterse klassie­kers zélf. “Noem hummus en tahini gerust de mayonaise van Tel Aviv”

    Wie aan Midden-Oosterse gerechten denkt, komt automatisch uit bij de intussen ingeburgerde pita- en falafelzaken, maar de échte Israëlische keuken zet veel meer in op smaak en beleving. Zijn er daarin opvallende gelijkenissen of verschillen met de Belgische keuken? En hoe maak je zelf een lekkere shakshuka of hummus? Lori Dardikman en Tom Sas van Boker Tov delen vier recepten en hun beste tips. “Het geheime ingrediënt van hummus is tijd. Dat kan je niet ‘rap rap' maken.”