Welke voeding kies je best voor je baby? En hoe zorg je ervoor dat je voedzame papjes kiest of maakt?
Volledig scherm
PREMIUM
Welke voeding kies je best voor je baby? En hoe zorg je ervoor dat je voedzame papjes kiest of maakt? © Shutterstock

Potjes babyvoeding bevatten volgens Test Aankoop niet de juiste voedingsstoffen: wat geef je je baby best te eten?

Kies jij voor je baby een kant-en-klaar groente- en fruitpapje of een versgemaakte versie? Volgens een recent onderzoek van Test Aankoop bevat de kant-en-klare optie niet de juiste voedingsstoffen die een baby tussen 6 en 12 maanden oud nodig heeft. Kinderdiëtiste Wendy Willems legt uit wat er absoluut in moet zitten en waar je best op let in de ingrediëntenlijst per leeftijd. “Koop zeker nooit een potje voor een leeftijdscategorie hoger.”

 1. IN BEELD. Van zoete tot hartige eclairs: deze bakkers halen voor de Week van de Eclair de origineelste smaken uit de kast

  IN BEELD. Van zoete tot hartige eclairs: deze bakkers halen voor de Week van de Eclair de origineel­ste smaken uit de kast

  Nog tot zondag 26 juni is het de Week van de Eclair. Over heel het land zetten bakkers en patissiers het langwerpige gebakje voor de gelegenheid extra in de kijker. Ze voegen er fruit aan toe, maken het in de vorm van een dier of transformeren het tot een hartige versie: denk aan een broodje, of zelfs een vol-au-vent-versie. Wij zetten 12 opvallende eclairs op een rijtje. Waar passeer jij dit weekend?
 2. Ziekenfonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzekering aangewezen?
  Spaargids.be

  Zieken­fonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzeke­ring aangewezen?

  De zomervakantie staat voor de deur. Dat betekent meteen ook weer dat vele duizenden kinderen op kamp trekken. Van avontuurlijke kampen met de jeugdbeweging, over sportvakanties, tot speelpleinwerking: aan mogelijkheden geen gebrek. Ondanks de grote toewijding van de monitoren valt een ongevalletje nooit uit te sluiten. Is je kind in dat geval voldoende verzekerd? Spaargids.be noteert wat je zeker moet weten.