PORTRET. Wie is Tim Boury, de nieuwe driesterrenchef van het land? "Ik had nog een sms’je naar mijn moeder gestuurd dat het niet voor dit jaar zou zijn”

Met Tim Boury (39) uit Roeselare heeft ons land er een nieuwe driesterrenchef bij. Zijn vrouw Inge Waeles (39) - zelf kok - zijn z’n ogen in de zaal, zijn broer Ben zorgt ervoor dat de vacatures ingevuld worden, ook al komen ze daarvoor uit India. Wie is het jonge talent dat voortaan met Peter Goossens en Viki Geunes op de foto mag? “Gelukkig vertrouwt Tim intussen blindelings op mijn smaak.”

2 reacties

 • Jean Donny

  1 maand geleden
  Kan er mij iemand het nut van een sterrenchef aantonen? Buiten wat culinair snobisme!
 • Olivier Vivet

  1 maand geleden
  Gefeliciteerd, je mag ons zeker een keertje verwachten.
 1. De helft van de Vlamingen bestelt standaard een snack bij de frietjes, 40 procent zelfs twee: dit zijn de populairste frituursnacks

  De helft van de Vlamingen bestelt standaard een snack bij de frietjes, 40 procent zelfs twee: dit zijn de populair­ste frituurs­nacks

  40 procent van de Vlamingen bestelt bij een doorsnee frituurbezoek twee frituursnacks bij de frietjes. Van een frikandel of een viandel heb je ongetwijfeld al gehoord, maar ken je ook de fricabel? En wat kan je verwachten van een ragouzi of een loempidel? Hieronder vind je een handig frituursnackoverzicht zodat je vanaf nu altijd weet welke lekkernij achter welke naam verborgen zit én welke tien snacks de populairste in Vlaanderen zijn.
 2. Ziekenfonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzekering aangewezen?
  Spaargids.be

  Zieken­fonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzeke­ring aangewezen?

  De zomervakantie staat voor de deur. Dat betekent meteen ook weer dat vele duizenden kinderen op kamp trekken. Van avontuurlijke kampen met de jeugdbeweging, over sportvakanties, tot speelpleinwerking: aan mogelijkheden geen gebrek. Ondanks de grote toewijding van de monitoren valt een ongevalletje nooit uit te sluiten. Is je kind in dat geval voldoende verzekerd? Spaargids.be noteert wat je zeker moet weten.
 3. IN KAART. Chef Tim Boury krijgt voor het eerst drie Michelinsterren, ontdek hier alle sterrenrestaurants
  Play

  IN KAART. Chef Tim Boury krijgt voor het eerst drie Michelin­ster­ren, ontdek hier alle sterrenres­tau­rants

  Na een uitstel van drie maanden beloonde Michelin vandaag de beste restaurants in België en Luxemburg. En dat gebeurde met een verrassing van formaat: wanneer de show bijna gedaan leek te zijn, schonk Michelin chef Tim Boury (39) uit Roeselare op de valreep een derde ster. Restaurant Zilte van chef Viki Geunes (50) en het Hof van Cleve van Peter Goossens (58) behielden hun drie sterren. Comme Chez Soi uit Brussel moest een ster afgeven. Ontdek hier alle winnaars.