Poets je je tanden best voor of na het ontbijt? Wij zochten het uit.
Volledig scherm
Poets je je tanden best voor of na het ontbijt? Wij zochten het uit. © ThinkStock

Poets je je tanden beter voor of na het ontbijt? Het antwoord ligt minder voor de hand dan je denkt

De ene poetst zijn tanden voor het ontbijt, de andere erna, maar wat is nu eigenlijk de juiste volgorde? En wat als je niét ontbijt? Tandarts Jean-paul Souffriau van het Verbond der Vlaamse Tandartsen geeft voor eens en altijd antwoord op de vraag.

 1. 40 procent van de Vlamingen bestelt twee snacks in de frituur: dit zijn de populairste frituursnacks

  40 procent van de Vlamingen bestelt twee snacks in de frituur: dit zijn de populair­ste frituurs­nacks

  40 procent van de Vlamingen bestelt bij een doorsnee frituurbezoek twee frituursnacks bij de frietjes. Van een frikandel of een viandel heb je ongetwijfeld al gehoord, maar ken je ook de fricabel? En wat kan je verwachten van een ragouzi of een loempidel? Hieronder vind je een handig frituursnackoverzicht zodat je vanaf nu altijd weet welke lekkernij achter welke naam verborgen zit én welke tien snacks de populairste in Vlaanderen zijn.
 2. Rik (41) is alleenstaande papa van 2 kinderen en geeft zo'n 93 euro per week uit aan eten, hoe pakt hij dat aan?
  PREMIUM

  Rik (41) is alleen­staan­de papa van 2 kinderen en geeft zo'n 93 euro per week uit aan eten, hoe pakt hij dat aan?

  De wekelijkse boodschappen doen we allemaal, maar stap binnen in eender welke keuken en je zal zien dat de inhoud van de koelkast altijd verschilt. HLN Eten bezoekt elke week één gezin dat vertelt wat hun eetbudget en -gewoontes zijn. “Vroeger kookte mijn ex-vriendin vooral, dat was nogal aanpassen als ik het plots alleen moest doen”, vertelt alleenstaande papa Rik (41). Hoe slaagt hij er vandaag in om op zichzelf het eetbudget en de tafel te vullen?