OPROEP. Wat eet jij vandaag?
“Wat eten we vandaag?” We helpen jou die eeuwige vraag elke weekdag op te lossen door een recept te delen. Maar nu stellen we de vraag graag aan jullie, beste lezers: wat eten júllie vandaag? Is jouw chili con carne werkelijk onovertroffen? Is iedereen laaiend enthousiast over de quiche die jij op tafel tovert? Maak jij vol-au-vent zoals niemand anders dat kan? Laat het ons weten en misschien koken duizenden lezers straks jouw gerecht na.
Wil je graag met jouw topgerecht in de krant staan? Stuur dan een uitgeschreven recept met boodschappenlijstje en stappenplan naar hlneten@persgroep.net. Vergeet ook zeker je telefoonnummer niet te vermelden, zodat we contact kunnen opnemen.
Als je inzending geselecteerd wordt, komen we een foto nemen in jouw keuken met jouw gerecht en willen we natuurlijk zeer graag jouw afgewerkte bord zien!
Lees ook:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
“Bewerkte vleeswaren zoals charcuterie verhogen risico op dementie”: professor legt de impact van voeding op de ziekte uit
Eén op vijf: zo groot zou de kans zijn dat je ooit dementie krijgt. “Wat je eet of drinkt, beïnvloedt effectief de ontwikkeling van dementie”, zegt professor Jan Steyaert, wetenschappelijk medewerker bij Dementie Vlaanderen. Welke voeding helpt (niet)? En wat is het verschil tussen dementie en Alzheimer? -
Waarom zijn hopscheuten maar zo kort in het seizoen én zo duur?
Nog tot begin april loopt het seizoen van de exclusieve hopscheut. Een Belgische delicatesse, waar sterrenchefs veel geld voor willen neertellen. Voor 1 kilo betaal je op dit moment meer dan 100 euro. Maar hoe komt het dat een schijnbaar simpele scheut zo duur kan zijn? En hoe kan je het toch op een eenvoudige én goedkope manier thuis klaarmaken? Wij vroegen raad aan telers Benedikte Coutigny en Paul Temmerman. -
Independer
100.000 Belgen rijden rond zonder autoverzekering: dit riskeren ze
Het zijn best wel choquerende cijfers: in ons land rijden er volgens schattingen tienduizenden voertuigen zonder autoverzekering rond. Welke risico’s loop je in dat geval? En wat moet jij, zelf verzekerd zoals het moet, doen als de tegenpartij bij een ongeval niet verzekerd is? Independer.be legt het je uit. -
-
PREMIUM
Hoe kan je op een simpele manier groenten en fruit langer eetbaar houden om te besparen? Professor deelt 6 tips die iédereen kan toepassen
Een tros tomaten die je even uit het oog verloor, moet je soms wegsmijten omdat ze beschimmelen en een krop sla lijkt te verleppen waar je bij staat. Aangezien groenten en fruit steeds duurder worden én niet alle soorten altijd voorradig zijn, is het handig om te weten hoe je ze zo lang mogelijk kunt bewaren. Levensmiddelenmicrobioloog Frank Devlieghere geeft 6 eenvoudige tips die iédereen kan toepassen. “Leg exotisch fruit zoals bananen nooit in de koelkast.” -
Livios
“Het is belangrijk om een lichte helling te voorzien voor de afwatering": alles wat je moet weten over de plaatsing van een terras
Een terras plaatsen doe je beter niet in de winter. Negatieve temperaturen kunnen dan immers roet in het eten gooien. De lente ligt gelukkig om de hoek: hét moment dus om na te denken over deze verbinding tussen je woning en je tuin. Maar waar moet je zoal rekening mee houden bij het aanleggen van een terras? Bouwsite Livios vroeg het aan Denis Squedin van Tegels Depaepe uit Wevelgem. -
HLN Shop
Hoe vind je hét perfecte hoofdkussen voor jouw lichaam? En moet het per se duur zijn? Kinesist vertelt waarop je moet letten
Moe uit je bed gerold op deze 16e ‘World Sleep Day’? Nochtans is een goede nachtrust cruciaal voor je functioneren, zowel professioneel als privé. Het hoofdkussen speelt daarin een sleutelrol. Laurens Habers, kinesist en medevennoot van Praktijk Corpus in Antwerpen, legt HLN Shop uit hoe je het beste hoofdkussen voor een zalige slaap kiest. -
PREMIUM
Kotstudente Sara (23) krijgt een beperkt eetbudget van haar ouders en gaat daar heel bewust mee om: hoe bespaart ze in de winkel?
Studente Sara (23) woont tijdens de week op kot en in het weekend bij haar ouders. Daardoor moet ze zien rond te komen met een vast budget dat ze maandelijks van thuis uit meekrijgt. “Het is nipt, maar het is wel te doen”, vertelt ze. “Ik maak bewuste keuzes in de winkel én tijdens het koken. Een broodje zal je mij niet makkelijk zien kopen, tenzij eens op vettige vrijdag.” Hoe vult ze dat eetbudget in? En welke bespaartips heeft ze?