Thaise steak tartaar met een groene sla en frietjes
Volledig scherm
Thaise steak tartaar met een groene sla en frietjes © Lot Van Riel

OPROEP. Wat eet jij vandaag?

“Wat eten we vandaag?” We helpen jou die eeuwige vraag elke weekdag op te lossen door een recept te delen. Maar nu stellen we de vraag graag aan jullie, beste lezers: wat eten júllie vandaag? Is jouw chili con carne werkelijk onovertroffen? Is iedereen laaiend enthousiast over de quiche die jij op tafel tovert? Maak jij vol-au-vent zoals niemand anders dat kan? Laat het ons weten en misschien koken duizenden lezers straks jouw gerecht na.

 1. Hoe kan je op een simpele manier groenten en fruit langer eetbaar houden om te besparen? Professor deelt 6 tips die iédereen kan toepassen
  PREMIUM

  Hoe kan je op een simpele manier groenten en fruit langer eetbaar houden om te besparen? Professor deelt 6 tips die iédereen kan toepassen

  Een tros tomaten die je even uit het oog verloor, moet je soms wegsmijten omdat ze beschimmelen en een krop sla lijkt te verleppen waar je bij staat. Aangezien groenten en fruit steeds duurder worden én niet alle soorten altijd voorradig zijn, is het handig om te weten hoe je ze zo lang mogelijk kunt bewaren. Levensmiddelenmicrobioloog Frank Devlieghere geeft 6 eenvoudige tips die iédereen kan toepassen. “Leg exotisch fruit zoals bananen nooit in de koelkast.”
 2. “Het is belangrijk om een lichte helling te voorzien voor de afwatering": alles wat je moet weten over de plaatsing van een terras
  Livios

  “Het is belangrijk om een lichte helling te voorzien voor de afwatering": alles wat je moet weten over de plaatsing van een terras

  Een terras plaatsen doe je beter niet in de winter. Negatieve temperaturen kunnen dan immers roet in het eten gooien. De lente ligt gelukkig om de hoek: hét moment dus om na te denken over deze verbinding tussen je woning en je tuin. Maar waar moet je zoal rekening mee houden bij het aanleggen van een terras? Bouwsite Livios vroeg het aan Denis Squedin van Tegels Depaepe uit Wevelgem.
 3. Kotstudente Sara (23) krijgt een beperkt eetbudget van haar ouders en gaat daar heel bewust mee om: hoe bespaart ze in de winkel?
  PREMIUM

  Kotstuden­te Sara (23) krijgt een beperkt eetbudget van haar ouders en gaat daar heel bewust mee om: hoe bespaart ze in de winkel?

  Studente Sara (23) woont tijdens de week op kot en in het weekend bij haar ouders. Daardoor moet ze zien rond te komen met een vast budget dat ze maandelijks van thuis uit meekrijgt. “Het is nipt, maar het is wel te doen”, vertelt ze. “Ik maak bewuste keuzes in de winkel én tijdens het koken. Een broodje zal je mij niet makkelijk zien kopen, tenzij eens op vettige vrijdag.” Hoe vult ze dat eetbudget in? En welke bespaartips heeft ze?