Sofie Vanrafelghem test bier zelfbrouwpakket
Volledig scherm
PREMIUM
Sofie Vanrafelghem test bier zelfbrouwpakket © Steven Richardson

Op zoek naar een cadeau voor Vaderdag? Onze biersommelier test zelfbrouwkits voor thuis. “Voor amper 40 euro is dit een leuke beleving”

Dat we als Belgen graag bier drinken, weten we al langer dan vandaag. Sinds kort is de nieuwe trend in het bierlandschap daarentegen dat bier zélf eerst brouwen, met behulp van DIY-brouwpakketten die de deur uit vliegen. Onze biersommelier Sofie Vanrafelghem neemt in de aanloop van Vaderdag enkele brouwkits onder de loep en kijkt welke haalbaar zijn voor bierleken, hoe betaalbaar ze zijn én of het uiteindelijke resultaat te drinken is of niet.

  1. Zoutvervangers gebruiken in plaats van echt zout zou kans op beroertes en hart- en vaatziekten verminderen: waar vind je zoutvervangers bij ons?

    Zoutvervan­gers gebruiken in plaats van echt zout zou kans op beroertes en hart- en vaatziek­ten verminde­ren: waar vind je zoutvervan­gers bij ons?

    Volgens een nieuwe studie uit het wetenschappelijke magazine Heart zou het gebruik van zoutvervangers in eten de bloeddruk doen dalen. Ook zouden die zoutvervangers ervoor zorgen dat mensen beter beschermd zijn tegen hart- en vaatziekten. Waarom is écht zout precies zo slecht? En welke zoutvervangers bestaan er zoal bij ons? We vroegen het aan Michaël Sels, hoofddiëtist in het UZ Antwerpen.