Sepideh proeft 20 roséwijnen uit de supermarkt
Volledig scherm
PREMIUM
Sepideh proeft 20 roséwijnen uit de supermarkt © Steven Richardson

Onze huissommelier proeft en beoordeelt 20 roséwijnen uit de supermarkt: “Voor amper 4,99 euro is deze zeker een topper”

Voor jou getestBij warme dagen kan de rosé niet ontbreken. Te warm voor jezelf op een terras te nestelen, maar wel zin in wijn? Dan selecteer je dankzij de proeftest van onze huissommelier Sepideh Sedaghatnia zelf één van deze 20 roséwijnen uit de supermarkt voor thuis of in het park. Welke zijn de moeite waard, hoe betaalbaar zijn ze en welke zijn geschikt voor deze warme temperaturen? “Deze rosé ruikt echt naar vakantie”. 

 1. “Amper een halve dag bezig, toen een Michelinchef al vroeg om pasta te leveren”: zo maak je even lekkere, verse pasta als op restaurant
  PREMIUM

  “Amper een halve dag bezig, toen een Michelin­chef al vroeg om pasta te leveren”: zo maak je even lekkere, verse pasta als op restaurant

  Tegen verse pasta zegt niémand nee. Ook sterrenchefs niet. “We waren nog geen halve dag bezig of de eerste aanvraag van een sterrenchef rolde al binnen”, vertellen Bruna Bonaca en Emanuele Mazzaroppi van ‘Pastology’. Ze verklappen hoe je verse pasta maakt én herkent. Daarnaast delen ze een exclusief recept, net als 5 toptips om de lekkerste pasta uit de keuken te toveren. “Zijn alle vormpjes identiek en blinkt de pasta mooi? Dan is de kans groot dat hij naar plastiek smaakt.”
 2. Expert doorprikt 8 feiten en fabels over honing: is het gezonder dan kristalsuiker? En kan het hooikoorts genezen?
  PREMIUM

  Expert doorprikt 8 feiten en fabels over honing: is het gezonder dan kristalsui­ker? En kan het hooikoorts genezen?

  Van 28 mei tot 4 juni is het de week van de bij. En wie bij zegt, zegt honing. Met de lekkernij ben je wel even zoet: niet alleen met de smaak ervan, maar ook met de hoeveelheid feiten en fabels die erover de ronde doen. Zo zou honing veel gezonder zijn dan suiker, kan het keelpijn genezen en nooit vervallen. Maar klopt dat wel? Honingexpert Wim Reybroeck scheidt 8 feiten van fabels: “De enzymen die bijen toevoegen aan honing zijn goed voor je lichaam.”