Sepideh Sedaghatnia
Volledig scherm
PREMIUM
Sepideh Sedaghatnia © Steven Richardson

Onze huissommelier proeft en beoordeelt 20 roséwijnen uit de supermarkt: “Superlekkere rosé voor maar 4,99 euro bij Aldi”

Niet alleen in België maar ook in de rest van wereld wordt steeds meer rosé gedronken. Zelfs als de weergoden ons niet goed gezind zijn, genieten we graag van een glaasje rosé. Het goede nieuws is, dat je daar deze zomer niet diep voor in de geldbuidel hoeft te tasten. “2020 was een warm jaar, waardoor er meer geproduceerd is en er een grotere voorraad aan roséwijnen is met een goede prijs-kwaliteitverhouding. Voor amper 5 euro kan je al van een superlekkere rosé genieten”, zegt onze huissommelier Sepideh Sedaghatnia, die 20 roséwijnen uit de supermarkt proeft en beoordeelt.

 1. Was het nu maar 2 dagen of toch een week? Onze huissommelier Sepideh vertelt hoe en hoelang je ontkurkte wijn kan bewaren
  PREMIUM

  Was het nu maar 2 dagen of toch een week? Onze huissomme­lier Sepideh vertelt hoe en hoelang je ontkurkte wijn kan bewaren

  De overgang van oud naar nieuw is alweer achter de rug en misschien heb je wel nog enkele ontkurkte wijnflessen over. Maar hoelang mag je daar nog van drinken? Zijn er manieren om de houdbaarheid te verlengen en wat kan je achteraf nog met de restjes doen? Onze huissommelier Sepideh Sedaghatnia ontkracht enkele veelgehoorde mythes over de bewaring van wijn eens die ontkurkt is. “Heb je niet meteen een stop in huis, dan kun je er ook probleemloos de originele kurk weer in peuteren.”
 2. RECENSIE. ‘F*** you very, very much’: “Vrouwen boven de dertig zijn dus allemaal ladderzatte en hysterische wezens?”
  TV

  RECENSIE. ‘F*** you very, very much’: “Vrouwen boven de dertig zijn dus allemaal ladderzat­te en hysteri­sche wezens?”

  Een droogeerlijke komedie over het leven van drie vriendinnen boven de dertig met Frances Lefebure als de losgeslagen kapitein van dit ambitieuze relaas vol schuine opmerkingen en bekende koppen. ‘F*** you very, very much’, is hier niet om onopgemerkt aan u voorbij te gaan. Maar of u deze kolderieke reeks op Streamz ook moet streamen? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.