Huissommelier Sepideh proeft 15 verschillende wijnen uit de supermarkt onder 10 euro.
Volledig scherm
PREMIUM
Huissommelier Sepideh proeft 15 verschillende wijnen uit de supermarkt onder 10 euro. © Steven Richardson

Onze huissommelier proeft 15 witte lentewijnen onder 10 euro: “Voor amper 3 euro al een wijntje met mooie prijs-kwaliteitverhouding”

Voor jou getestCombineer een fris glaasje wijn op een warme lentedag en je waant jezelf bijna in het mooie Italië. Alleen is dat glas wijn hier een tikkeltje goedkoper dan op een Italiaans terrasje. Zeker wanneer je één van de 15 flessen witte wijn onder 10 euro in huis haalt die onze huissommelier Sepideh Sedaghatnia testte in verschillende supermarkten. “Deze frisse wijn is perfect voor bij het aperitief", klinkt het. Welke wijn kies je dan het best?

  1. Chef Karsu leert je de basis van de Turkse keuken: “We hebben een zéér rijke ontbijtcultuur, deze recepten zijn perfect voor een brunch”

    Chef Karsu leert je de basis van de Turkse keuken: “We hebben een zéér rijke ontbijtcul­tuur, deze recepten zijn perfect voor een brunch”

    Jouw eerste idee bij de Turkse keuken? Een gokje: veel vlees, döner kebab en pizza of lahmacun. “Het zijn de bekendste gerechten, maar niet de lekkerste”, vindt chef Karsu Dönmez. Met de start van de ramadan en de recente aardbeving in Turkije in het achterhoofd zet ze de gerechten uit het streek waar ze vandaan komt in de kijker. Verschilt Turks koken hard van wat we kennen? En welke recept kan je makkelijk zelf proberen? “Je hebt weinig ingrediënten en weinig tijd nodig.”
  2. Waar eet presentator Peter Van de Veire (51)? “Hier bedienen ze jou alsof je de koning bent. Sommigen vinden dat bullshit, maar ik geniet ervan”
    PREMIUM

    Waar eet presenta­tor Peter Van de Veire (51)? “Hier bedienen ze jou alsof je de koning bent. Sommigen vinden dat bullshit, maar ik geniet ervan”

    Hij vertoeft graag met zijn stem op de radio, maar evengoed gebruikt ‘Goeiemorgen Morgen’-dj Peter Van de Veire (51) die stem met plezier om gezellig te babbelen op restaurant. “Niets heerlijker dan je voeten onder een vreemde tafel schuiven”, lacht hij. “Als het aan mij lag, zou ik elke dag uit eten gaan.” Wanneer hij zelf niet in de keuken staat, is de kans groot dat je hem tegenkomt in één van deze 7 favoriete eetadressen doorheen ons land.
  1. Eetgeluiden van andere mensen: gewoon irritant of lijd je aan misofonie?

    Eetgelui­den van andere mensen: gewoon irritant of lijd je aan misofonie?

    Krakende chips in de cinema, een collega die met iets te veel smaak een appel eet of je tafelgenoot die z’n soep slurpend naar binnenwerkt: de kans dat jij je weleens ergert aan eetgeluiden is vrij groot. Maar als die geluiden een ontembare woede in je losmaken, heb je misschien wel last van de psychische aandoening misofonie. Professor Damiaan Denys legt uit wat het is en hoe je het kan behandelen. “Drie criteria bepalen of het deze aandoening is of niet.”
  2. Van de pastakeuze tot de saus en de kaas: zo zet je élke dag een spaghetti op tafel die lekker én gezond is. “Ga niet ineens alleen maar courgetti eten”

    Van de pastakeuze tot de saus en de kaas: zo zet je élke dag een spaghetti op tafel die lekker én gezond is. “Ga niet ineens alleen maar courgetti eten”

    Een bord dampende spaghetti bolognese, pasta pesto of smeuïge lasagne met extra krokante kaaskorst: iedereen heeft wel een favoriet pastagerecht. Iets dat elke dag kan smaken, maar hoe kan je die pasta zo samenstellen dat je hem écht elke dag kan eten? Diëtist Michaël Sels neemt het gerecht onder de loep en gidst je in drie stappen naar een pasta die gezond, lekker én even smeuïg is als je favoriet. “Ik ben geen fan van schrappen, wél van dingen toevoegen.”