Welke wijnbox koop je best in de supermarkt als je een lekker wijntje wil drinken? Huissommelier Sepideh proeft er 15 verschillende: 5 keer rosé, 5 keer wit en 5 keer rood.
Volledig scherm
PREMIUM
Welke wijnbox koop je best in de supermarkt als je een lekker wijntje wil drinken? Huissommelier Sepideh proeft er 15 verschillende: 5 keer rosé, 5 keer wit en 5 keer rood. © Steven Richardson

Onze huissommelier proeft 15 soorten wijnvaatjes en is af en toe aangenaam verrast: “Dit is zomervakantie in een glas!”

Voor jou getestWanneer het mooi weer is buiten, stijgt elke keer opnieuw de verkoop van bag-in-box-wijnen. Handig om mee te nemen, maar zijn ze ook lekker? Onze huissommelier Sepideh Sedaghatnia neemt de proef op de som en stort zich op 15 wijnboxen van ongeveer drie liter per stuk in drie categorieën: rood, wit en rosé. Welke kleur wijn komt als lekkerste uit de bus? Of zijn ze allemaal even lekker in deze vorm? “Dit is een doorsnee wijn zoals je verwacht uit een box.”

  1. Dit is de winnaar van De Leukste Zomerbar van het jaar: “Deze chef kent duidelijk iets van smaken en technieken!”
    Play

    Dit is de winnaar van De Leukste Zomerbar van het jaar: “Deze chef kent duidelijk iets van smaken en technieken!”

    Gazon uit de groene rand van Gent is vanavond verkozen tot Dé Leukste Zomerbar van het jaar door HLN. De driekoppige jury, bestaande uit Piet Huysentruyt, Sepideh Sedaghatnia en Jelle Beeckman, was serieus onder de indruk van het eet- en drinkaanbod hier. “De HLN-lezers weten duidelijk waar het goed is”, vertelden ze. “Wat een erkenning!", klinkt het bij de uitbaters. “Dit gaan we voor de rest van ons leven meedragen.”