“Of je een kater krijgt, ligt eerder aan de hersenen dan aan de wijn zelf”, zegt sommelier Sepideh Sedaghati
Volledig scherm
“Of je een kater krijgt, ligt eerder aan de hersenen dan aan de wijn zelf”, zegt sommelier Sepideh Sedaghati © Getty Images / Steven Richardson

"Om een kater te slim af te zijn, bestaat er maar één remedie": onze huissommelier schept duidelijkheid over 'Chateau Migraine’

Goedkope wijn, te veel sulfieten, een allergie… Het zijn maar enkele van de populaire excuses die we gebruiken wanneer een avondje met veel alcohol ons met hoofdpijn opzadelt. Onze huissommelier Sepideh is duidelijk: “Ook dure wijn kan je hoofdpijn bezorgen.” Wat veroorzaakt dan precies die vervelende kater? 

3 reacties

  • guido van der heyden

    10 maanden geleden
    bij mij heeft drank afgezworen geholpen geen hoofdpijn meer en veel goedkoper
  • van roy jozef

    11 maanden geleden
    Nooit drinken heeft bij mij al fantastisch geholpen.
  • Charles Grisar

    4 jaar geleden
    De sulfietenlegende is niet helemaal van de pot gerukt. Je krijgt hoofdpijn van minder kwalitatieve wijnen: wijnen met een te hoog rendement, met minder strenge selectie van de druiven (rotting, schimmels, ...), met minder gunstige bacteriën in het vocht. Één middel om eraan te verhelpen: sulfieten. Maar het zijn niet de sulfieten die de oorzaak van de hoofdpijn, wel de andere opgesomde elementen. De sulfieten proberen ze te maskeren