Hoe maak je de lekkerste cinnamon rolls? De eigenaars van Nordica 31, Have a Roll en Peas geven tips.
Volledig scherm
Hoe maak je de lekkerste cinnamon rolls? De eigenaars van Nordica 31, Have a Roll en Peas geven tips. © Tessa Kraan / Klaas De Schreider / Karolien Coenen / Nordica 31

Nordica 31, Have a Roll en Peas delen hun geheimen achter dé lekkerste cinnamon roll: hoe maak je ze zelf? “Echte boter en eieren zijn cruciaal”

Dinsdag 4 oktober vieren we de werelddag van de cinnamon bun of de kaneelrol. De Scandinavische lekkernij vindt zijn weg steeds vaker naar Belgische horecazaken en ook de Amerikaanse versie zie je opduiken. Hoe herken je de échte klassieker en vooral: hoe maak je zelf? We passeerden bij Nordica 31, Have a Roll en Peas om het aan experts te vragen. “In het geval van kaneelrollen geldt écht dat meer van alles beter is: meer boter, meer suiker, meer kaneel.”

  1. Spek met eieren als ontbijt vandaag? Vleeschef tipt hoe je het vlees zo krokant mogelijk bakt in 1-2-3: “Dunne lapjes worden sneller gaar”

    Spek met eieren als ontbijt vandaag? Vleeschef tipt hoe je het vlees zo krokant mogelijk bakt in 1-2-3: “Dunne lapjes worden sneller gaar”

    Lang weekend: tijd voor een uitgebreid ontbijt. Staat spek met eieren hoog op jouw favoriete lijstje, maar krijg je dat spek niet krokant genoeg gebakken? Dan tipt het internet tegenwoordig vaak bloem als geheime ingrediënt. Maar is dat écht nodig om het spekreepje krokant te krijgen? En bak je het vlees best in de pan, de oven of de airfryer voor het meest crispy resultaat? Chef Matthias Jacobs van het Antwerpse vleesrestaurant Black Smoke legt het allemaal uit.