Toxicoloog Jan Tytgat legt uit hoe je de gevolgen van een kater kunt beperken.
Volledig scherm
PREMIUM
Toxicoloog Jan Tytgat legt uit hoe je de gevolgen van een kater kunt beperken. © Joel Hoylaerts / Photo News

Na al die terrasjes met het goede weer: hoe geraak je snel af van die kater? Toxicoloog waarschuwt: “Neem géén paracetamol als je gedronken hebt”

Wanneer het goed weer is, drinken we sneller een pintje of een glas wijn. Ook tijdens een avondje in een zomerbar of bij een dag op een festival loopt de teller van de drankjes mét alcohol weleens hoog op. Met een droge mond en een ontregelde maag als gevolg de dag nadien. Toxicoloog Jan Tygat (KU Leuven) legt voor eens en altijd uit welke middelen er zijn om die verschrikkelijke kater sneller te laten verdwijnen. En is er één specifieke soort drank die de kater minder erg maakt?

 1. Hypnose is geen wondermiddel: “Het effect blijkt vaak langdurig, maar één sigaret kan genoeg zijn om opnieuw overstag te gaan”
  PREMIUM

  Hypnose is geen wondermid­del: “Het effect blijkt vaak langdurig, maar één sigaret kan genoeg zijn om opnieuw overstag te gaan”

  Voor rokers die graag komaf willen maken met de sigaret – zo’n twee op de drie verslaafden - kan de lucht morgen misschien al opklaren. De slaagkans om zo’n verslaving aan te pakken via hypnose is vrij hoog. “Het werkt rechtstreeks in op je onderbewustzijn”, zegt hypnotherapeut Candice Nuyttens, die tot zes jaar geleden zelf een verstokte roker was. Ze deelt ook een stappenplan voor hypnose én een hypnosevideo voor innerlijke rust.
 2. Van ‘Minx’ tot ‘Schitt’s Creek’: met deze hilarische series vult u de leegte die ‘Friends' nalaat, weer op
  TV
  3

  Van ‘Minx’ tot ‘Schitt’s Creek’: met deze hilarische series vult u de leegte die ‘Friends' nalaat, weer op

  ‘Oh… my… God!’ Vanaf één oktober zwiert Netflix ‘Friends’ van z’n platform en het ziet er niet naar uit dat de twee zomaar ‘on a break’ gaan. Maar niet getreurd, want wij hebben enkele waardige vervangers voor u opgesomd om de pijn van deze natuurlijke streamingcyclus te verzachten. Al zult u wel moeten pivoteren tussen de verschillende streamingzenders om uw lachspieren te bedienen. Van het klokkenspelgevoelige ‘Minx’ op Streamz tot het opbeurende ‘Schitt’s Creek’ op VRT MAX.