Bananenbrood, in een mum van tijd klaar met een beetje technische hulp.
Volledig scherm
Bananenbrood, in een mum van tijd klaar met een beetje technische hulp. © HLN

Minder zwoegen en meer genieten: dit veelzijdige keukentoestel helpt je overheerlijke recepten klaarmaken

HLN ShopOm je volledig te kunnen uitleven achter je potten en pannen, verwelkom je graag een gamma hulpmiddelen, zoals een blender, mixer, fruitpers, … Wil je geen hele keukenwand opofferen aan deze machines? Dan kan je gelukkig een heleboel functies verenigen in één toestel: de keukenrobot. HLN Shop licht toe én geeft een overheerlijk recept om samen met je nieuwe ‘souschef’ te bereiden.

 1. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.
 2. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 1. “Met deze 5 basisingrediënten, dit recept én een goed wafelijzer zit je goed”: Regula Ysewijn deelt de 10 geboden voor de lekkerste wafels
  PREMIUM

  “Met deze 5 basisingre­diën­ten, dit recept én een goed wafelijzer zit je goed”: Regula Ysewijn deelt de 10 geboden voor de lekkerste wafels

  Niets zo heerlijk als de geur van een verse, Luikse wafel die je tegemoet komt wanneer je er op straat voorbij wandelt. En ook een krokant Brussels exemplaar met slagroom smaakt altijd. Maar hoe krijg je die wafels zélf op een smakelijke manier uit je wafelijzer? En hoe zorg je ervoor dat de wafel niet in twee splitst? Bakexperte en ‘Bake Off’-jurylid Regula Ysewijn deelt 10 ultieme wafelgeboden en 2 exclusieve recepten. “Vervang boter nooit zomaar door iets anders.”
 2. Van de pastakeuze tot de saus en de kaas: zo zet je élke dag een spaghetti op tafel die lekker én gezond is. “Ga niet ineens alleen maar courgetti eten”

  Van de pastakeuze tot de saus en de kaas: zo zet je élke dag een spaghetti op tafel die lekker én gezond is. “Ga niet ineens alleen maar courgetti eten”

  Een bord dampende spaghetti bolognese, pasta pesto of smeuïge lasagne met extra krokante kaaskorst: iedereen heeft wel een favoriet pastagerecht. Iets dat elke dag kan smaken, maar hoe kan je die pasta zo samenstellen dat je hem écht elke dag kan eten? Diëtist Michaël Sels neemt het gerecht onder de loep en gidst je in drie stappen naar een pasta die gezond, lekker én even smeuïg is als je favoriet. “Ik ben geen fan van schrappen, wél van dingen toevoegen.”
 3. Kotstudente Sara (23) krijgt een beperkt eetbudget van haar ouders en gaat daar heel bewust mee om: hoe bespaart ze in de winkel?
  PREMIUM

  Kotstuden­te Sara (23) krijgt een beperkt eetbudget van haar ouders en gaat daar heel bewust mee om: hoe bespaart ze in de winkel?

  Studente Sara (23) woont tijdens de week op kot en in het weekend bij haar ouders. Daardoor moet ze zien rond te komen met een vast budget dat ze maandelijks van thuis uit meekrijgt. “Het is nipt, maar het is wel te doen”, vertelt ze. “Ik maak bewuste keuzes in de winkel én tijdens het koken. Een broodje zal je mij niet makkelijk zien kopen, tenzij eens op vettige vrijdag.” Hoe vult ze dat eetbudget in? En welke bespaartips heeft ze?