Marie Masureel vertelt welke borden je nodig hebt voor een perfect gedekte tafel.
Volledig scherm
PREMIUM
Marie Masureel vertelt welke borden je nodig hebt voor een perfect gedekte tafel. © Getty Images/ rv

“Met verdunde azijn kan je vlekjes of opgedroogde druppels wegwerken”: experts geven advies voor een perfect gedekte feesttafel

Een mooi servies tijdens de feestdagen is de helft van het plezier aan tafel. Maar welke borden moet je in huis hebben om voorbereid te zijn op alle mogelijke gelegenheden? En waar letten de experts zelf op als ze de tafel dekken. We vroegen advies aan deco-manager Marie Masureel  en maître Serge Sierens van Hof Van Cleve***, het beste restaurant van ons land. 

  1. “Het is geen goed idee om elke dag een avocado te eten”: voedingsexpert doorprikt zeven feiten en fabels over superfoods
    PREMIUM

    “Het is geen goed idee om elke dag een avocado te eten”: voedingsex­pert doorprikt zeven feiten en fabels over superfoods

    Met het oog op de zomer zijn er veel mensen die plots gezonder willen eten om zich beter in hun vel te voelen, en daar komen vaak de zogenaamde ‘superfoods’ bij kijken. Matcha, açaibessen, vette vis of spelt staan erom gekend mooie beloftes in te houden voor onze gezondheid. “Zelfs élke dag een avocado eten, is geen goed idee”, vertelt voedingsexpert Eric De Maerteleire. Hij scheidt met een kritische blik zeven feiten van fabels over superfoods.
  1. De 7 favoriete eetadressen van barbecuechef Peter De Clercq: “Hier beleef je rond het vuur écht het outdoor-gevoel in de zomer”
    PREMIUM

    De 7 favoriete eetadres­sen van barbecue­chef Peter De Clercq: “Hier beleef je rond het vuur écht het out­door-ge­voel in de zomer”

    Voormalig wereldkampioen in barbecue Peter De Clercq heeft - niet zo onverwacht - een voorkeur voor licht rokerige toetsen in zijn gerechten. “In dit restaurant gaan ze op een rebelse manier om met barbecue, zo at ik er bijvoorbeeld een langoustine op de grill. Heerlijk.” Waar snuift hij dat outdoor-gevoel het liefst op als hij niet bezig is met restaurant Elckerlijc of zijn winkel Soto? Hij deelt zijn favoriete eetadressen in Marke, Koksijde en (Knokke)-Heist.
  2. “Vertel desnoods de flauwste mop ooit om het niet over het C-woord te hebben”: experts én bekende feestvierders geven advies voor eindejaarsfeesten
    PREMIUM

    “Vertel desnoods de flauwste mop ooit om het niet over het C-woord te hebben”: experts én bekende feestvier­ders geven advies voor eindejaars­fees­ten

    Echte foie gras of toch maar faux gras? Wel of geen drie kussen geven? Een persoonlijk geschenk of toch maar een cadeaubon? De keuzestress om Kerstmis volgens het boekje te vieren was nog nooit zo groot. Goed eten en (te) veel drank zijn de familiaire ingrediënten. Maar ook deze tips van Els De Schepper, ‘Dertigers’ Kristof Goffin en Evelien Van Hamme, Bert Gabriëls en Hanne Troonbeeckx, aangevuld met advies van etiquette-experts, helpen je doorheen de eindejaarsperiode.