PREMIUM
“Met verdunde azijn kan je vlekjes of opgedroogde druppels wegwerken”: experts geven advies voor een perfect gedekte feesttafel
Een mooi servies tijdens de feestdagen is de helft van het plezier aan tafel. Maar welke borden moet je in huis hebben om voorbereid te zijn op alle mogelijke gelegenheden? En waar letten de experts zelf op als ze de tafel dekken. We vroegen advies aan deco-manager Marie Masureel en maître Serge Sierens van Hof Van Cleve***, het beste restaurant van ons land.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
“Het is geen goed idee om elke dag een avocado te eten”: voedingsexpert doorprikt zeven feiten en fabels over superfoods
Met het oog op de zomer zijn er veel mensen die plots gezonder willen eten om zich beter in hun vel te voelen, en daar komen vaak de zogenaamde ‘superfoods’ bij kijken. Matcha, açaibessen, vette vis of spelt staan erom gekend mooie beloftes in te houden voor onze gezondheid. “Zelfs élke dag een avocado eten, is geen goed idee”, vertelt voedingsexpert Eric De Maerteleire. Hij scheidt met een kritische blik zeven feiten van fabels over superfoods. -
Spaargids.be
1.200 euro extra pensioen per maand: hoe krijg je dat bij elkaar?
1.200 euro. Die extra som acht de Belg nodig naast het wettelijk pensioen, wil hij of zij goed voorbereid de pensioenjaren aanvatten. Pas dan is comfortabel blijven leven mogelijk en komt de huidige levensstandaard niet in gevaar. Maar hoe spaar je dat vermogen bijeen? Pensioensparen en beleggen vormen het antwoord. Spaargids.be zet uiteen hoe je dat slim aanpakt. -
PREMIUM
“Sommige mensen eten een hele dag niets om er dan ’s avonds volle bak in te vliegen”: onze expert zegt wat je kan doen als je feestmaal op je maag ligt
Voelt je maag overbeladen na de traditionele feestdissen? Dan kamp je mogelijk met een indigestie. Wat is dat precies? Hoe krijg je een indigestie? En hoe kun je deze vervelende kwaal voorkomen of er sneller van recupereren? Dr. Diederik Persyn, maag-, darm- en leverspecialist in het AZ Damiaan Oostende, brengt raad. -
-
Van puree met hamburgers tot roodbaars met paksoi: 5 gerechten van HLN Eten ter inspiratie van je weekmenu
Nog op zoek naar inspiratie voor je volgende weekmenu? Het HLN Eten-weekmenu snelt je iedere vrijdag te hulp. Deze vijf recepten maken er zonder twijfel een smakelijk succes van. En we kunnen verklappen: deze gerechten smaken naar meer... -
PREMIUM
De 7 favoriete eetadressen van barbecuechef Peter De Clercq: “Hier beleef je rond het vuur écht het outdoor-gevoel in de zomer”
Voormalig wereldkampioen in barbecue Peter De Clercq heeft - niet zo onverwacht - een voorkeur voor licht rokerige toetsen in zijn gerechten. “In dit restaurant gaan ze op een rebelse manier om met barbecue, zo at ik er bijvoorbeeld een langoustine op de grill. Heerlijk.” Waar snuift hij dat outdoor-gevoel het liefst op als hij niet bezig is met restaurant Elckerlijc of zijn winkel Soto? Hij deelt zijn favoriete eetadressen in Marke, Koksijde en (Knokke)-Heist. -
PREMIUM
“Vertel desnoods de flauwste mop ooit om het niet over het C-woord te hebben”: experts én bekende feestvierders geven advies voor eindejaarsfeesten
Echte foie gras of toch maar faux gras? Wel of geen drie kussen geven? Een persoonlijk geschenk of toch maar een cadeaubon? De keuzestress om Kerstmis volgens het boekje te vieren was nog nooit zo groot. Goed eten en (te) veel drank zijn de familiaire ingrediënten. Maar ook deze tips van Els De Schepper, ‘Dertigers’ Kristof Goffin en Evelien Van Hamme, Bert Gabriëls en Hanne Troonbeeckx, aangevuld met advies van etiquette-experts, helpen je doorheen de eindejaarsperiode. -
Ninashop.be
De eeuwige topper: met deze cognac handtassen ben je altijd stijlvol
Op zoek naar een nieuwe lievelingstas? Een cognackleurig exemplaar weet ieder fashionistahart te bekoren. Met deze 3 tips van Ninashop.be maak je gegarandeerd de juiste keuze.