Hoe herken je verse garnalen? En hoe komen die in de winkel terecht? Belgische garnaalvissers namen onze culinair journaliste Femke Vandevelde mee voor één dag.
Volledig scherm
PREMIUM
Hoe herken je verse garnalen? En hoe komen die in de winkel terecht? Belgische garnaalvissers namen onze culinair journaliste Femke Vandevelde mee voor één dag. © De Vistrap / rv

Met het garnalenseizoen in aantocht: hoe herken je de écht verse exemplaren? Belgische garnaalvissers verklappen waar je op moet letten

Terwijl jij misschien het liefst je garnaal rauw verslindt, is een ander verzot op smeuïge garnaalkroketten. Culinair journaliste Femke Vandevelde neemt je mee aan boord bij enkele garnaalvissers die vandaag nog overblijven en verklapt hoé je verse garnalen herkent. Als kers op de taart tipt topchef Kobe Desramaults zijn favoriete garnalenrecept. “De roodbruine kleur en pittige smaak zijn afhankelijk van de pekel.”

 1. Gemiddelde hypotheekrente bedraagt al 2,48%: kan je je tarief nu vastleggen om verdere stijging te slim af te zijn?
  Spaargids.be

  Gemiddelde hypotheek­ren­te bedraagt al 2,48%: kan je je tarief nu vastleggen om verdere stijging te slim af te zijn?

  De rentevoeten voor woonleningen zitten de laatste maanden stevig in de lift. En nu de Europese Centrale Bank beslist heeft om voor het eerst in 11 jaar tijd de rente te verhogen, lijkt er ook geen beterschap op komst. Is het dan een goed idee om nu nog snel een lening vast te leggen en nadien pas een woning te kopen? Spaargids.be onderzoekt de mogelijkheden.
 2. Minder gas verbruiken deze winter? Deze vijf stappen kan je nu al zetten
  Mijnenergie

  Minder gas verbruiken deze winter? Deze vijf stappen kan je nu al zetten

  De onzekerheid rond de aardgasbevoorrading vanuit Rusland weegt sterk op de internationale energiemarkten en bijgevolg ook op jouw aardgasfactuur. Dat effect laat zich tijdens de zomer gelukkig minder voelen, maar belooft in de winter hard aan te komen. Om jouw aardgasverbruik en bijgevolg ook jouw aardgasrekening te beperken, kan je nu al de nodige stappen ondernemen. Mijnenergie.be bundelt vijf praktische tips.