PREMIUM
“Met goeie boter, mooie bloem en verse scharreleieren zit je al voor 80 % goed": drie experts leggen uit hoe je de lekkerste pannenkoeken bakt
Lichtmis valt - net als elk jaar - op donderdag 2 februari. Dat betekent: tijd voor pannenkoeken! Maar hoe krijg je de lekkerste exemplaren op tafel? Onze journaliste bracht een bezoekje aan ‘t Fietskotje, De Pannenkoekenboot en Kāfēi om achter het ultieme bakgeheim en ingrediënt te komen. Van fluffy varianten tot de klassieker: de experts zetten op een rijtje hoe je de beste versies bakt. Over één ding zijn ze het alvast eens: “een goede pannenkoek is altijd vers.”
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Spaargids.be
Vanaf welke leeftijd geef je je kind zakgeld? En wanneer is het tijd voor een eigen zichtrekening? Deze vijf stappen helpen je op weg
Niet al je centen meteen uitgeven, maar ook voldoende sparen: dat is een essentiële levensles. Daarom biedt Wikifin tijdens ‘De Week van het Geld’, van 20 tot 26 maart, allerlei gratis spelen aan waarmee kinderen op een leuke manier met geld leren omgaan in de klas. Wil je hen ook thuis leren sparen en verstandig spenderen? Maak er werk van in vijf stappen, samen met Spaargids.be. -
PREMIUM
Waar eet dj Anouk Matton (30)? “Een dame blanche kost hier 32,50 euro, maar is goddelijk én prachtig gepresenteerd”
Dat ze kan zingen bewees dj en zangeres Anouk Matton (30) al zeker, toen ze ontmaskerd werd als ‘Vlinder’ in The Masked Singer een paar weken geleden. Maar heeft ze ook een goede smaak in restaurants? “Ik ben geen keukenprinses, maar wel de queen van het dineren”, lacht de vrouw van Dimitri Vegas. Dit zijn haar 7 favoriete eetadressen. -
PREMIUM
1 op de 10 Belgen heeft last van migraine: neuroloog legt uit welke rol voeding daarin speelt: “Frisdrank zoals cola kan een aanval veroorzaken”
Merk je dat je vaak last hebt van hoofdpijn na je koffie? Of associeer je chocolade automatisch met een migraineaanval? Dan is dat misschien geen toeval. Eén op de tien Belgen heeft last van migraine, en wat je eet kan daar een oorzaak van zijn. Neuroloog Annick Verstappen (GZA Ziekenhuizen) tipt wat je best wel of niet kan eten om een aanval te voorkomen. “Daarnaast zijn er ook voedingssupplementen die helpen als preventief middel tegen migraine.” -
-
Spaargids.be
Waarom zijn termijnrekeningen met korte looptijd nu zo populair? Dit moet je weten om je spaargeld maximaal te laten renderen
Het zijn rare tijden voor wie zijn geld voor enkele jaren wil wegzetten. Op een termijnrekening van één jaar valt tegenwoordig een hogere intrest te krijgen dan op een rekening van tien jaar. Hoe komt dat? En wat moet je dan doen met je spaarcenten? Spaargids.be maakt je wegwijs. -
PREMIUM
Van Taiwanees tot Libanees: reis de wereld rond voor amper 18 euro met deze 5 recepten van onze HLN-chefs
Even geen zin in een klassieke varkensmignonette of doodgewone spaghetti? Met de recepten van onze HLN-chefs breng je komende week een beetje extra sensatie op tafel. Sandra Bekkari fleurt haar varkensmignonette op met blauwe druiven, Piet Huysentruyt legt uit hoe je penne puttanesca maakt als een echte Italiaan en Jelle Beeckman zet de reis rond de wereld verder met Taiwanese popcornkip. Smakelijk! -
TV
STREAMINGTIP. ‘Boston Strangler’: 13 vermoorde vrouwen en twee dappere journalistes
Dertien vermoorde vrouwen in de sixties, maar niemand die tussen alle gruweldaden een verband ziet. Tot reporters Jean Cole en Loretta McLaughlin zich op de zaak storten, en op het spoor komen van seriemoordenaar Albert DeSalvo. Het waargebeurde verhaal van de ‘Boston Strangler’ werd nu door Disney+ in en serie gegoten. -
Hoe krijg je houten lepels uit de keuken snel proper? Bio-ingenieur waarschuwt voor TikTok-hack
Een houten lepel proper krijgen als je ermee door tomatensaus of kurkuma hebt geroerd: niet zo evident. Op sociale media circuleren video’s met een snel en efficiënt schoonmaaktrucje, maar is deze keukenhack écht een goed idee of niet? En het doet nog een andere vraag onstaan: hoe hygiënisch zijn die houten lepels eigenlijk als je ze zo moeilijk proper krijgt? Bio-ingenieur Bruno De Meulenaer (UGent) legt uit hoe je het best (niet) aanpakt.