Birgit en Bert hebben 4 jonge kinderen en een gevarieerd eetpatroon. Hun gezin bestaat uit een mix van veganisten, vegetariërs, flexitariërs én iemand met een koemelkallergie. Hoe pakken ze dat aan?
Volledig scherm
PREMIUM
Birgit en Bert hebben 4 jonge kinderen en een gevarieerd eetpatroon. Hun gezin bestaat uit een mix van veganisten, vegetariërs, flexitariërs én iemand met een koemelkallergie. Hoe pakken ze dat aan? © Joost Joossen

“Met 197 euro per week koken we veggie, vegan én lactosevrij”: in het gezin van Bert (33) en Birgit (32) eet niet iedereen hetzelfde

De wekelijkse boodschappen doen we allemaal, maar de inhoud van de koelkast verschilt overal per gezin. HLN Eten bezoekt elke week één familie die inkijk geeft in hun eetbudget. Deze week is het de beurt aan dertigers Birgit en Bert, die vier jonge kinderen in huis hebben. Birgit is veganist, Bert en Ties (5) zijn flexitariër, Nel (7) en Anthe (6) zijn vegetariër en Naud (1,5) is lactose-intolerant. Hoe pakken ze die variatie in hun weekmenu aan? En vooral: hoe drukken ze de kosten als groot gezin?

  1. 1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij
    Gouden Cross

    1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij

    Komend weekend vindt de apotheose van het veldritseizoen plaats. In het Nederlandse Hoogerheide strijden de renners om de felbegeerde regenboogtrui. Met de Gouden Cross kan je jouw eigen droomploeg samenstellen en zo prachtige prijzen scoren. Schrijf je voor de start van de wedstrijd bij de beloften (zaterdag 4 februari om 13 uur, red.) een ploeg in, krijg je er zelfs een gratis team bij.