Hoe bak je de lekkerste wafels? En hoe zorg je ervoor dat die wafels goed uit het wafelijzer geraken? Meester-Patissier Herman Van Dender en zijn rechterhand Pascal De Deyne
Volledig scherm
Hoe bak je de lekkerste wafels? En hoe zorg je ervoor dat die wafels goed uit het wafelijzer geraken? Meester-Patissier Herman Van Dender en zijn rechterhand Pascal De Deyne © Shutterstock / Kasper van 't Hoff

Meester-patissier geeft advies voor het bakken van de lekkerste wafels: “Zorg ervoor dat je wafelijzer altijd voorverwarmd is"

Internationale wafeldagHet moet niet altijd een pannenkoek zijn: in België hebben we minstens even lekkere wafels. Ter gelegenheid van de ‘internationale dag van de wafel’ vroegen we meester-patissier Herman Van Dender en zijn rechterhand Pascal De Deyne hoe je Luikse of Brusselse wafels zélf zo krokant of perfect gesuikerd krijgt.“Begin al zeker altijd met een volledig schoongemaakt wafelijzer", klinkt het. Daarnaast delen ze exclusieve recepten om er een succes van te maken.

 1. Chef Karsu leert je de basis van de Turkse keuken: “We hebben een zéér rijke ontbijtcultuur, deze recepten zijn perfect voor een brunch”

  Chef Karsu leert je de basis van de Turkse keuken: “We hebben een zéér rijke ontbijtcul­tuur, deze recepten zijn perfect voor een brunch”

  Jouw eerste idee bij de Turkse keuken? Een gokje: veel vlees, döner kebab en pizza of lahmacun. “Het zijn de bekendste gerechten, maar niet de lekkerste”, vindt chef Karsu Dönmez. Met de start van de ramadan en de recente aardbeving in Turkije in het achterhoofd zet ze de gerechten uit het streek waar ze vandaan komt in de kijker. Verschilt Turks koken hard van wat we kennen? En welke recept kan je makkelijk zelf proberen? “Je hebt weinig ingrediënten en weinig tijd nodig.”
 2. IN KAART Michelin 2023. Eén nieuw tweesterrenrestaurant en sterren voor Wout Bru en Willem Hiele: ontdek ze hier

  IN KAART Michelin 2023. Eén nieuw tweester­ren­res­tau­rant en sterren voor Wout Bru en Willem Hiele: ontdek ze hier

  De Michelingids beloonde vandaag opnieuw de beste restaurants van België én Luxemburg met een of meerdere sterren. 16 restaurants kregen voor het eerst een ster. Bozar Restaurant uit Brussel was de enige nieuwe zaak met twee sterren. Bij de driesterrenrestaurants was er geen verandering. Viki Geunes, Peter Goossens en Tim Boury blijven onaangeroerd aan de top. Ontdek op onze kaart alle sterrenrestaurants in jouw buurt.
 3. Luc Bellings proeft 10 soorten appelmoes en deelt een 1/10 en 9/10 uit: “Vergelijkbaar met een zelfgemaakte”
  PREMIUM

  Luc Bellings proeft 10 soorten appelmoes en deelt een 1/10 en 9/10 uit: “Vergelijk­baar met een zelfgemaak­te”

  Appelmoes met kip en patatjes: het staat waarschijnlijk bij veel Vlamingen regelmatig op tafel. Niets gaat boven een zelfgemaakte compote, - met of zonder grote stukken appel - maar komt appelmoes uit een bokaal in de buurt van verse? Luc Bellings proeft 10 kant-en-klare versies uit de supermarkt én deelt een exclusief recept om zelf de lekkerste compote te maken. Is er een merk dat hem kan bekoren? “Een appelcompote zonder suiker is als frieten zonder zout.”
 1. HLN-chef Piet Huysentruyt kookte zondag exclusief voor onze koning in Zuid-Afrika: dit stond er op het menu. “Mooie mix van beide keukens”
  PREMIUM

  HLN-chef Piet Huysen­truyt kookte zondag exclusief voor onze koning in Zuid-Afri­ka: dit stond er op het menu. “Mooie mix van beide keukens”

  Terwijl de Belgische koning Filip op missie is in Zuid-Afrika, is er ook tijd voor ontspanning én lekker eten. Dat laatste vindt hij morgen bij HLN-chef Piet Huysentruyt, die in het land woont. Samen met Zuid-Afrikaanse chef Reuben Riffel serveert hij een koninklijk menu. “Dat moesten ze mij geen twee keer vragen”, vertelt Huysentruyt enthousiast. Hij deelt met HLN het exclusieve menu én hoe de voorbereidingen al verliepen.
 2. Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1
  Gouden Formule 1
  9

  Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1

  De eerste twee GP’s van het nieuwe F1-seizoen zitten er intussen al even op. En zo ook de eerste speeldag van de Gouden Formule 1. Betekent dit dat jij te laat bent om jouw droomteam nog in te schrijven? Neen hoor, helemaal niet: ga aan de slag voor de volgende GP in Australië (en de rest van het seizoen) en scoor nog steeds prachtige prijzen.
 3. De populairste elektrische bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professioneel gebruik
  Jobat

  De populair­ste elektri­sche bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professio­neel gebruik

  Het loon op een fiscaal aantrekkelijke manier spekken gebeurt met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. In dat rijtje hoort uiteraard ook de bedrijfswagen thuis. Welke elektrische modellen krijgen daarbij de voorkeur? En hoe zit het precies met de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer? Jobat.be biedt een overzicht.